Haberler

Üsküdar'ın Yarısını Etkileyecek Kentsel Dönüşüm Projesinin Önü Açıldı

7 KATLI BİNALAR OLACAK"Yerinde kentsel dönüşümü hedeflediklerini söyleyen Türkmen, "Bu mahallelerdeki insanlar mahallelerinde oturmaya devam edecek.

7 KATLI BİNALAR OLACAK"

Yerinde kentsel dönüşümü hedeflediklerini söyleyen Türkmen, "Bu mahallelerdeki insanlar mahallelerinde oturmaya devam edecek. Bundan sonra söz vatandaşın. Hissedarların önündeki en büyük engel imar sıkıntısıydı. Bu kararla onu aştık" dedi. Türkmen, kat yüksekliklerinin 6-7 kata ulaşacağını söyleyerek "Geri görünümde 6 kat, etkilenme bölgesinde ise 7 kata çıkan bir imar hakkı geliyor" diye konuştu.

RAPOR SAHİL ŞERİDİ VE ÖNGÖRÜNÜMÜ KAPSAMIYOR

Üsküdar, Sarıyer, Beykoz, Beşiktaş ve Beyoğlu ilçeleri ile birlikte İstanbul Boğazı'na kıyısı olan ilçelerden biri. Bu ilçenin Boğaz öngörünümünde yapılacak inşaatlar İstanbul Silüetini de doğrudan etkiliyor. 2960 sayılı Boğaziçi Kanuna göre bu ayrım sahil şeridi, öngörünüm; gerigörünüm ve etkilenme bölgeleri olarak sınırlanıyor. İBB Meclisi'nden geçen bu karar ise geri görünüm ve etkilenme bölgelerini kapsıyor. Raporda Üsküdar'ın geri görünüm ve etkilenme bölgelerinde 'plan koşullarına uygun gelişmemiş olan, yüksek katlı, yoğun ve niteliksiz bir yapılaşma olduğu" nun altı çiziliyor. Raporda yeni plana ilişkin 47 kurumdan görüş alındığı ifade ediliyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 3 ETAPTA TAMAMLANACAK

Üsküdar'da kentsel dönüşümün 3 etapta tamamlanması öngörülüyor. 1. Etap; Yavuztürk ve Bahçelievler mahallelerinin tamamı ile Küçüksu ve Hekimbaşı mahallelerinin bir kısmı. 2. Etap; Mehmet Akif Ersoy ve Güzeltepe mahallelelerinin tamamı ile Ferah, Çengelköy, Kirazlıtepe, Küplüce, Kandilli ve Kuleli mahallelerinin bir kısmı) ve 3. Etap(Burhaniye, Kısıklı, Kuzguncuk, İcadiye mahallelerinin bir kısmı.

CHP İTİRAZ ETTİ

İBB Meclisindeki oylamada karara res oyu kullanan CHP, uygulamada sorunlar çıkabileceğini, konunun daha derinlemesine incelenmesi için komisyona geri iade edilerek üzerinde görüşülmesi gerektiğini vurguladı. Karar CHP'nin itirazına rağmen kabul edildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üsküdar Sarıyer Beykoz

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Açıklamalar peş peşe geliyor

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Açıklamalar peş peşe geliyor

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Seçil Erzan davada yalnız kaldı! Kararın ardından gözyaşlarına boğuldu

Kararın açıklanmasının ardından gözyaşlarına boğuldu

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });