Haberler

Filistinli yetkililer, ABD ve Avrupa'daki üniversitelerde yapılan eylemleri "devrim" olarak nitelendiriyor

Güncelleme:

Filistin'in Ramallah Belediye Başkanı İsa Kıssis ve El Halil Belediye Başkanı Teysir Ebu Sinine, ABD ile Avrupa'daki üniversitelerde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek için protesto düzenlenmesini "devrim" olarak görüyor.

Filistin'in Ramallah Belediye Başkanı İsa Kıssis ve El Halil Belediye Başkanı Teysir Ebu Sinine, ABD ile Avrupa'daki üniversitelerde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek için protesto düzenlenmesini "devrim" olarak görüyor.

İslam Şehirleri ve Başkentleri Teşkilatının (OICC) 15. Genel Konferansı'na katılmak üzere Konya'ya gelen Kıssis ve Sinine, İsrail'in ülkelerine yaptığı saldırılara ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Gazze'de olup bitenleri "soykırım" olarak nitelendiren Kıssis, İsrail'in Refah'a yönelik saldırı planını da bu niyetle yaptığını söyledi.

İsrail'in, Refah'ta hiçbir insan bırakmadan, bu konuyu dünyanın gündeminden düşürmeyi amaçladığını aktaran Kıssis, "Yaklaşık 16 yıldır işgal altında olan küçücük bir Gazze şehrinden bahsediyoruz. Aynı zamanda 1,5 milyon kişi orada kıstırılmış vaziyette. Bu konuda ortaya çıkan tepkilerin daha azını beklemek, İsrail adına tuhaf olurdu. Biz ateşkes, barış ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin istiyoruz." diye konuştu.

"Toplumun en önemli paydaşı olan gençler bizi anlıyor"

Kıssis, Filistin'de yaşananların insani olmadığını, dolayısıyla insani yardıma değil, kuşatmanın bitmesine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Dünyanın kendilerini dinliyor ve anlıyor olmaya başlamasından gurur duyduklarını vurgulayan Kıssis, "Toplumun en önemli paydaşı olan gençler bizi anlıyor çünkü onlar geleceğin temsilcileri ve bizim en önemli elçilerimiz. Vaktiyle 1960'ta ABD'nin Vietnam'daki işgalini durdurmaya iten de gençlerdi. Şimdi yine gençler bu anlamda öncülük ediyor. Dünyanın bunu duyması ve kendileri açısından utanması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Kıssis, Türkiye ile Filistin arasında hem devlet başkanı hem bakanlar kurulu hem de belediyeler seviyesinde çok önemli bir iş birliği ve dayanışma iklimi bulunduğuna dikkati çekti.

Filistin'in yeniden inşası konusunda çeşitli görüşmeler gerçekleştirildiğini dile getiren Kıssis, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Filistin'in yeniden inşası konusunu sık sık gündeme getiriyor. Bu anlamda Filistin halkının nezdinde Türkiye'ye yönelik büyük bir muhabbet ve ilgi var." dedi.

"Siyonistler, Refah'ı siyasi malzeme yaparak, direnişin geri adım atmasını istiyor"

Sinine ise bu zulmün yıllardır devam ettiğine dikkati çekti.

Filistinlilerin, savaşın ve işgalin bütün olumsuzluklarını yaşamaya devam ettiğini anlatan Sinine, "Refah, bu zulümler ve katliamların sadece bir halkasıdır. Refah'ın siyasi bir boyutu var. Siyonistler, Refah'ı siyasi malzeme yaparak, direnişin geri adım atmasını istiyor ancak halkımız asla hezimete uğramayacak, direniş geri adım atmayacaktır." diye konuştu.

Sinine, saldırılardan dolayı yerlerinden edilen Filistinlilerin Gazze'den Refah'a gittiğini, buna bağlı olarak nüfusun 1,5 milyona ulaştığını bildirdi.

İsrail'in burada büyük bir soykırım yapmak istediğine dikkati çeken Sinine, şunları kaydetti:

"Nüfusun fazla olması katliamın da büyük olacağını gösteriyor. İsrail bu siyasi konuyu kendi lehine çevirmek istiyor. Batı'da ve ABD'de yapılan bu destek gösterileri, Batı'ya ve ABD'ye karşı gerçek bir devrimdir. ABD, İsrail'in işlediği suçların ortağı, kamuoyundaki destekçisidir. Bu gösteriler, en az İsrail kadar suçlu Batı toplumlarına karşı bir başkaldırıdır ve sevindiricidir. Dünyadaki toplumlar ve özgür insanlar, Filistin'in yanında duruyor, İsrail'in eylemlerinin bitmesini istiyor. Ancak İsrail, ABD ve İngiltere başta olmak üzere büyük devletler ve hükümetler bu savaşın bitmesini istemiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Ramallah Filistin İsrail Gazze Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title