Haberler

"Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor" diyen imam ile ilahiyatçı İhsan Eliaçık arasında ipler gerildi

Güncelleme:

İlahiyatçı İhsan Eliaçık, "Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor" sözleriyle gündemden düşmeyen imam Halil Konakçı'ya, "Bütün gücünü onlar batıl biz hak, onlar din düşmanı biz inananlar retoriğinden alıyor" diyerek tepki gösterdi. Bu tepkiye sessiz kalmayan Konakçı, "Şeytan bu konuşunca susuyordur. Çünkü bunun dediklerini şeytan bile demedi. Biraz konuyla prim yapmaya gelmiş anlaşılan" ifadelerini kullandı.

İmam Halil Konakçı'nın kadınları hedef alan, "Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık" sözlerine tepkiler gelmeye devam ediyor. Konakçı da sosyal medyada kendisine yapılan yorumlara sessiz kalmıyor. Geçtiğimiz gün CHP'li Gürsel Tekin ile atışan imam Konakçı, bu kez yazar ve ilahiyatçı İhsan Eliaçık ile karşı karşıya geldi.

"BİR MAHALLEYE HAPSOLMUŞ HİÇ KİMSEYİ DİNLEYECEK HALİ YOK"

Halil Konakçı'yı hedef alan Eliaçık, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, " Bütün gücünü onlar batıl biz hak, onlar din düşmanı biz inananlar retoriğinden alıyor. Bir mahalleye hapsolmuş hiç kimseyi dinleyecek hali yok. Namaz, tesettür vb. olsa bile dayatamazsın. Kur'an'da cezaları yok. Ama öldürme, çalma, iftira, zina ve kenzin var" dedi.

'Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor' diyen imam ile ilahiyatçı İhsan Eliaçık arasında ipler gerildi

"BUNUN DEDİKLERİNİ ŞEYTAN BİLE DEMEDİ"

İhsan Eliaçık'ın sözlerine kayıtsız kalamayan imam Halil Konakçı, şu sözlerle karşılık verdi: "Bir sen eksiktin. Bakın kim geldi. 'Allah yok diyen de cennete girer' diyerek şeytanı bile kıskandıran kişi geldi. Şeytan bu konuşunca susuyordur. Çünkü bunun dediklerini şeytan bile demedi. Ee tabi takan yok bunu ya biraz konuyla prim yapmaya gelmiş anlaşılan" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Twitter Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500

Yorumlar (32)

erdi koç:

Halil hoca yalnız degildir... Allah'ın emirleri kesin ve nettir

1039
639
yanıtYanıtla
Kıvanç Koçak:

İsteyen istediğini giyer. Kimseyi ilgilendirmez.

378
644
yanıtYanıtla
Emirhan Yıldız:

müslümansan müslüman gibi giyineceksin

yanıt339
yanıt146
Adanalı yunus :

Türkiye Cumhuriyeti İslam devletidir ve herkes her istediğini giyemez ve her istediğini yapamaz. İslam'ın kuralları var. İslam dinine mensup değilsende müslümanlara saygı duymak zorundasın. İnsanların rahatsız olacağı şekilde yaşayamazsin.

yanıt10
yanıt11
High Grounder:

O kadar inançlı değil belki kardeşim bırak cehenneme gitsin seni bu kadar ilgilendiren ne madem allahın cezalandıracagından bu kadar eminsin bu dikta neden

yanıt6
yanıt3
Sedat Taş:

Şunu iyi bilin isterim.kendi heva ve isteklerine göre yaşayana kâfir.ama yüce ALLAH'IN kurallarına göre yaşayana müslüman denir.kendinizi buna göre hesaba çekin.

587
261
yanıtYanıtla
Süleyman Demir:

ELİAÇIK YARAMAZ İLAHİYATÇI AMA HALİL KUNDAKÇI ADAM DIR GÖZÜNÜ BUDAKTAN SAKINMIYOR DOĞRU BİLDİĞİNİ SÖYLÜYOR RÜZGARA GÖRE DÖNMÜYOR

622
215
yanıtYanıtla
ÖNDER ÇELİK:

Süleyman Demir:ADAMLIK SİZLERE KALDIYSA VAY HALİMİZE

yanıt130
yanıt214
Fakır:

önder çelik iyiki adamlık senin gibilere kalmamış savunduğun şahsa bak çay demle

yanıt182
yanıt72
Tevhidi Öğren İslam tevhid dinidir:

ikiside belam. bir hadis inkarcısı. diyeri tasavvufçu.bir hadis inkar ederek küfre davet yapıyor. diyeri şeyhler evliyalar uydurarak şrk bataklığına çekiyor.Dinini öğrenmek isteyen kendisi araştırsın.umrunda olmayanlarda kıyamet günü ateş sırasında beklesin.

118
428
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title