Haberler

Çorum Valiliği Satranç Şöleni düzenledi

Güncelleme:

Çorum Valiliği tarafından düzenlenen Satranç Şöleni'nde öğrenciler açık havada satranç oynama fırsatı buldu. Şölenin amacı, satrancı yaygınlaştırmak ve çocukların zihinsel gelişimine katkı sağlamaktır.

Çorum Valiliğince düzenlenen Satranç Şöleni'nde öğrenciler açık havada satranç oynama fırsatı buldu.

Kentte satrancı yaygınlaştırmak amacıyla Kadeş Barış Meydanı'nda 1. Valilik Satranç Şöleni düzenlendi.

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, etkinliğin açılış töreninde yaptığı konuşmada, kentte satranç konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla şölen düzenlediklerini söyledi.

Satranç sporunu önemsediğini belirten Dağlı, "Satranç, çocuklarımızın hem zihin gelişimine hem pratikliğine hem akıl gelişimine faydalı olduğu gibi zararlı alışkanlıklardan korunmasında da önemli etkenlerin başında geliyor." dedi.

Sporun yaygınlaşması için Çorum'daki her okulda bir öğretmeni satranç için görevlendirdiklerini dile getiren Dağlı, bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında da Türkiye Satranç Federasyonu ve Yeşilay Çorum temsilciliğiyle çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, etkinlikle Çorum'da gençleri ve velileri satrançla buluşturmak istediklerini anlattı.

Satranç oynamayı yaygınlaştırmayı planladıklarına dikkati çeken Çağlar, "Çünkü satranç, stratejik bir oyun ve zihinsel bir egzersizi gerektiriyor. Bu yüzden böyle bir etkinliği organize ettik. Elbette bunu bir spor salonunda yapılabilirdik ama toplumda satranca karşı farkındalık oluşturması için Kadeş Barış Meydanı'nda yaptık." diye konuştu.

Törende Vali Dağlı ve Çağlar ile Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, kentte geçmişte düzenlenen satranç şampiyonalarında derece elde eden öğrencilere ödüllerini verdi.

Şölende müsabakalar, Vali Dağlı'nın ilk hamleyi yapmasının ardından başladı.

Farklı yaş kategorilerinden öğrenciler, derece almak için gün boyu yarışacak.

Kaynak: AA / Güncel

Çorum Valiliği Şölen Çorum Spor Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title