Haberler

Btp İstanbul Başkan Adayı Kotil: Sanat İnsanlığın Ortak Değeri

BAĞIMSIZ Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selim Kotil, 'Ah Süreyya' müzikaline konuk oyuncu olarak katıldı.

BAĞIMSIZ Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selim Kotil, 'Ah Süreyya' müzikaline konuk oyuncu olarak katıldı. Oyun sonrası konuşan Kotil, "İstanbul'u sanatın korkmadan icra edildiği bir kent yapacağız" dedi.

BTP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selim Kotil, Kamuran Akkor Tiyatro Sahnesi'nde gerçekleşen 'Ah Süreyya' müzikaline konuk oyuncu olarak katıldı. Müzikalde bir sanatçıyı canlandıran karakterin "Eyvah! İstanbul Belediye Başkanı geliyor" diye paniklemesinden sonra Kotil, sahneye giriş yaptı. Bunun üzerine başka bir oyuncu Kotil'e hitaben "Bir yanlışımız yok inşallah" dedi. Bu soruya gülümseyerek cevap veren Kotil, "Hiçbir yanlışınız yok. Hiç merak etmeyin. Biz, sanatın ve sanatçının yanındayız. Az önce tiyatroda 'Oyun bitti' dendi. Biz de siyasette bu sağ-sol oyununu bitireceğiz. Genel Başkanımız Haydar Baş Bey, sol da Müslüman sağ da Müslüman diyor. Biz, bir ve beraber kılacağız. Atamızın şu sözünü de hiç unutmayın; 'Belediye başkanı, milletvekili, bakan olabilirsin hatta cumhurbaşkanı olabilirsin. Ama sanatçı olamazsın.' O yüzden biz de sanatçı olamadık, belediye başkanı olmaya karar verdik" dedi. Bu konuşmasının ardından oyuncuları tebrik eden Kotil, sahneden indi.

"TİYATRO İNSANLIĞIN ORTAK DEĞERLERİNDEN BİRİDİR"

Müzikal sonrası basına açıklama yapan Kotil, "Tiyatro insanlığın ortak değerlerinden biridir. Aslında bütün sanat alanları insanlığın ortak değeridir. Barışın, esenliğin, huzurun hüküm sürebilmesi için insanlarımızı sanatla haşır neşir kılmalıyız. Maalesef son zamanlarda sanatçılarımız pek çok baskıya maruz kaldılar. Ama bu şekilde devam edemeyiz. Bakın, Atatürk'ün ifadesi sanatın önemini bize yeterince açıklıyor: 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.' Biz, İstanbul'u sanatın korkmadan icra edildiği bir kent yapacağız. Sanatın üzerindeki baskılara son vereceğiz" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Genelevde kimlik soran güvenlik görevlisini silahla vurdu

Genelevde kimlik soran güvenlik görevlisini silahla vurdu

18 yıl sonra tarihi ziyaret! Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama

18 yıl sonra tarihi ziyaret! Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama

Bakmadan Geçme

Filenin Sultanları maçı ne zaman 12 Haziran Çarşamba? Süper Lig ne zaman başlıyor 2024-25? #9917 Steam çöktü mü? 12 Haziran Çarşamba Steam sorun mu var? Karne tebrik mesajları, en güzel karne tebrik mesajları nelerdir? 2024 en güzel karne tebrik mesajları. 12 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Örnek karne görüşleri 2024! Öğretmenler için karne görüşleri örnekleri nelerdir? Karne görüşü örnekleri 2024! Karne görüşü ne yazılır? Öğretmen karne görüşleri örnekleri! 12 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 12 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 12 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 12 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 12 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 12 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 12 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 12 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 12 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Ambulansa yol vermediler, yetmedi önünü kesip kapıyı açtırdılar! Nedeni pes dedirtti

Ambulansa yol vermediler, yetmedi önünü kesip kapıyı açtırdılar! Nedeni pes dedirtti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title