Haberler

Rosatom, ABD'nin Rusya'dan uranyum ithalatını yasaklayan kararını eleştirdi

Güncelleme:

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, ABD'nin Rusya'dan zenginleştirilmiş uranyum ithalatını yasaklayan kararının ayrımcı ve pazara aykırı olduğunu belirtti. Şirket, kararın nükleer enerji sektörünü olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, ABD'de kabul edilen Rusya'dan zenginleştirilmiş uranyum ithalatını yasaklayan yasanın "ayrımcı ve pazara aykırı" olduğunu belirtti.

Şirketten yapılan açıklamada, ABD'nin kararının nükleer enerji sektörünü olumsuz etkileyeceği kaydedildi.

Rus nükleer enerji işletmelerinin en modern üretim ve teknoloji temeline sahip olduğuna işaret edilen açıklamada, şöyle denildi.

"İşletmelerin faaliyetleri de tüm nükleer yakıt döngüsü boyunca dengelidir. Rosatom tarafından benimsenen küresel teknolojik liderlik stratejisi, pragmatik ve dengeli bir yaklaşım çerçevesinde nükleer enerjiyi geliştirmek isteyen yabancı ülkelerle işbirliğinin güçlendirilmesinde önemli sonuçlar sağlamaktadır."

Açıklamada, "Rosatom olarak, Amerika Birleşik Devletleri'nde kabul edilen ve Rusya'dan zenginleştirilmiş uranyum ithalatını yasaklayan yasanın ayrımcı ve pazara aykırı olduğu kanaatini taşıyoruz. Açıktır ki bu tür siyasi kararlar, nükleer yakıt döngüsü mal ve hizmetlerinin küresel pazarının sürdürülebilir işleyişi açısından yıkıcıdır." ifadelerine yer verildi.

Şirketin Rus nükleer enerji endüstrisinin uranyum ürünlerine yönelik artan talebini karşılamaya öncelik verdiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tahminlere göre, Rusya Federasyonu'nun enerji dengesinde nükleer üretimin payının 2045'e kadar mevcut yüzde 20'den yüzde 25'e çıkması beklenmektedir. Dolayısıyla Rosatom bugün nükleer teknolojiler alanında dünya lideri konumunu sağlam bir şekilde korumaktadır ve uzun vadeli işbirliğine ilgi duyan yabancı ortaklarla ilişkilerini geliştirmeye devam edecektir."

Kaynak: AA / Ekonomi

Rusya Ekonomi Güncel Haberler

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

18 yıl sonra tarihi ziyaret! Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama

18 yıl sonra tarihi ziyaret! Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama

1 ay önce ailesini katledip intihar eden polisle ilgili bomba Olcay Kılavuz ve Sinan Ateş iddiası

1 ay önce ailesini katledip intihar eden polisle ilgili bomba Olcay Kılavuz ve Sinan Ateş iddiası

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 12 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 12 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 12 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 12 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 12 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 12 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 12 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 12 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 12 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 12 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Öğretmen karne görüşleri 2024! TÜM SINIFLAR için Öğretmen karne görüşü 1. 2. 3. 4. 5. sınıf, Lise öğretmen karne notu görüşleri, yazıları Mert Hakan Yandaş'ın sözleşmesi uzatıldı mı? Fenerbahçe Mert Hakan Yandaş ile kaç yıllık anlaştı? Devlet Bahçeli'nin yüzük paylaşımı nedir? Bahçeli Instagram'dan ne paylaştı? Bahar Timur öldü mü, diziden ayrıldı mı? Demet Evgar Bahar öldü mü, diziden ayrıldı mı? #129300 Demet Evgar Bahar'dan ayrılıyor mu? Neymar Galatasaray'a gelecek mi? Neymar Galatasaray'a mı geliyor?
Rize'de Fırtına Deresi'ne giren Kur'an kursu öğrencileri akıntıya kapıldı: 2 ölü

Rize'de Fırtına Deresi'ne giren Kur'an kursu öğrencileri akıntıya kapıldı: 2 ölü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title