Haberler

Denizli - Atatürk Stadı'nın Isim Tabelasının Sökülmesi Tartışma Yarattı

Atatürk Stadı'nın isim tabelasının sökülmesi tartışma yarattı (2)YERİNE ASILDICumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kente gelişinde konvoyundaki otobüslerin geçişinde sorun yaratacağı için söküldüğü belirtilen, Denizli Atatürk Stadı'nın girişindeki 'Denizli Atatürk Stadyumu' yazısının...

Atatürk Stadı'nın isim tabelasının sökülmesi tartışma yarattı (2)

YERİNE ASILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kente gelişinde konvoyundaki otobüslerin geçişinde sorun yaratacağı için söküldüğü belirtilen, Denizli Atatürk Stadı'nın girişindeki 'Denizli Atatürk Stadyumu' yazısının bulunduğu tabela, gösterilen tepkilerin ardından tekrar yerine asıldı. Otobüs giriş çıkışlarında aksaklık yaşanmaması için tabelanın seviyesinin yükseltildiği belirtildi.

CHP'LİLERDEN AÇIKLAMA

CHP Denizli İl Başkanlığı tarafından ise stat önünde basın açıklaması yapıldı. Ellerinde tabelanın TIR'a yüklenişinin yer aldığı fotoğraflar taşıyan yaklaşık 50 CHP'linin katılımıyla, açıklama yapan CHP İl Başkanı Teoman Sancar, tabelanın sökülmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, "Atatürk adının ciddiyetsizce sökülmüş olması ve dün geceden bu yana kafa karıştıran açıklamalar, yetkililerin vatandaşımızdaki Atatürk hassasiyetini anlayamadıklarından kaynaklanıyor. Yetkililer maalesef Atatürk'e olan sevgimizi ve bağlılığımızı anlayamamışlardır. Yıllardır stadımızın girişinde yer alan ve Atatürk Stadı olarak gönüllerimize yazdığımız Atatürk'ümüzün yer aldığı bu tabelanın toplumun vicdanını incitmeden, insanları germeden, kafalarda şüphe yaratmadan, yarım saatlik bir tamiratla çözülebileceği bir şekilde yapılması gerekirken, dün gece alelacele çekicilerle sökülmüş yerinden kaldırılmıştır" dedi.

Vali Ahmet Altıparmak ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin tabelanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sonrası asılacağı sözlerini eleştirerek, tabelanın kaldırılmasının amacını soran Sancar, "Bu konudaki yetkililerin şaşırtıcı beyanlarının yanında, alelacele bu tabelanın yerine takılıyor olması CHP'nin, Atatürkçülerin, duyarlı ve sorumlu vatandaşların başarısıdır. Vali Altıparmak ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimize ziyareti öncesi insanların hassasiyetiyle vatanseverliğiyle, Atatürkçülüğüyle oynuyorsunuz. Neden insanlara yanlış beyanlarla kafa karıştırıyorsunuz? Amacınız nedir? Buradan otobüs geçirmek mi yoksa Atatürk'ün ismini görmek istememek midir, sebebi nedir" diye konuştu.

Atatürk'ün adını ne kadar sahiplendiklerini ve eserlerine, değerlerine ne kadar sahip çıktıklarını gösterdiklerini belirten Sancar, "Bu saatten sonra hiç kimse Atatürk sevgisiyle, saygısıyla, yüreklerimizdeki yeriyle lütfen alay etmesin. Mustafa Kemal Atatürk adını, biz burada yaşadıkça yaşatmaya devam edeceğiz. Birileri yarın bu stadın ismini söküp yerine arena yazarlarsa o arenayı da aşağı indirmek bizim görevimizdir. Atatürk'ümüz hiçbir ziyaret için, 10 saniyelik de olsa yere indirilemez. Aşağı indirilemez. Yapılacak bir şey varsa metrelerce yükseltilir, gönüllerimizde yaşar, yüreklerimizde yaşar" dedi.

Denizli - Atatürk Stadı'nın Isim Tabelasının Sökülmesi Tartışma Yarattı
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Denizli Teoman

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });