Burdur'da Su Orucuna Uluslararası Destek

Güncel Haberler

Burdur Gölü'nde su seviyesinde yaşanan azalma ve dünyada suyun önemine dikkati çekmek amacıyla 27 Eylül'de yapılması planlanan "su orucu"na yurt içi ve yurt dışından destek geldi.

Burdur Lisinia Doğa Projesi, Göle Yas Belgesel Ekibi ve Göle Hayat Verelim Derneği tarafından Burdur Gölü'nde su seviyesinde yaşanan azalma ve dünyada suyun önemine dikkati çekmek amacıyla 27 Eylül'de "su orucu" isimli etkinlik gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında bir gün boyunca katılımcılardan hiçbir şekilde su tüketmemeleri istenecek.

Etkinlik için Lisinia Proje Alanı'na gelen Alman Joss Bedocker, Burdur Gölü ve çevresinde suyun hızla yok olduğunu söyledi. Yaşamın temel kaynağı suyun, büyük önem taşıdığını belirten Bedocker, "Su orucunu desteklemek için Burdur'dayım. Umarım Türkiye'deki ve dünyadaki tüm insanlar suyun önemini kavrayabilirler" dedi.

Fransız Antoine Goiset de su orucuna destek verdiğini söyledi. Su olmadan canlıların yaşama şansının da olmadığına değinen Goiset, "Tarım ve hayvancılık için su şarttır. Bu şekilde devam ederse göl çevresinde yaşam biter" diye konuştu.

Su orucunu destekleyen Alman Eric Schoob de yaşam için suyun en önemli kaynak olduğunu herkesin farkına varması gerektiğini bildirdi. Burdur Gölü'nde suyun sürekli tükendiğinin gözlenebildiğini anlatan Schoob, bu problemin çözülmesi gerektiğine işaret etti.

Projeye destek vermek için Çanakkale'den gelen Derya Demirağ, dünyanın ve insan bedeninin dörtte üçünün sulardan oluştuğunu, bu durum düşünüldüğünde suyun kullanımı, varlığı ve yokluğunun kendisi için çok önemli olduğunu vurguladı.

"SU İÇİLMEYECEK, TARLADA ve BANYODA KULLANILMAYACAK"

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye, Burdur, Göle, Politika, Güncel, Haberler