Son Dakika | Bakan Pakdemirli: 193 ülkeye 18 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz

Ekonomi Haberleri

Son dakika haberine göre TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Mevsimsel etkiler ve planlı-programlı üretime olan eğilimden dolayı bu yıl tarımsal üretimiz en bereketli yıllardan birini yaşayacak.

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Mevsimsel etkiler ve planlı-programlı üretime olan eğilimden dolayı bu yıl tarımsal üretimiz en bereketli yıllardan birini yaşayacak. Bunun yanı sıra 193 ülkeye 1827 tarımsal ürün ihraç ederek, az önce de belirttiğim gibi 18 milyar dolarlık da ihracat yapıyoruz" dedi.

Bakan Pakdemirli, videokonferans yöntemiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başkanlarıyla görüştü. Pakdemirli, büyük küresel sorun haline gelen koronavirüs salgınının doğa ve kırsal ile köylerin önemini eskiye göre en az 2 kat fazla hissettirdiğini söyledi. Sürdürülebilir üretim ve gıda arz- talep dengesi açısından küçük aile işletmelerinin varlığı ile lisanslı depoculuğun önemin ortaya çıktığını anlatan Pakdemirli, bugün toplumda tarıma karşı büyük ilginin oluştuğunu dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Bekir Pakdemirli, Türkiye, İhracat, , Haberler, Son Dakika