MHP'li Büyükataman: Avrupa ülkeleri ve ABD'yi duyarlı olmaya davet ediyorum

Politika Haberleri

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Avrupa'ya ve ABD'ye tavsiyemiz, Türk ve İslam düşmanlığının yaygınlaşması için verdikleri mücadeleyi sonlandırmasıdır.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Avrupa'ya ve ABD'ye tavsiyemiz, Türk ve İslam düşmanlığının yaygınlaşması için verdikleri mücadeleyi sonlandırmasıdır. Sorumluluklarını yerine getirmekten uzak tavır takınan Avrupa ülkelerini ve ABD'yi duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa'da her yıl onlarca camiye saldırı düzenlendiğini, binlerce ırkçı eylem tertip edildiğini bildirdi. Batı'da ırkçı terörün son 5 yılda yüzde 320 oranında arttığını kaydeden Büyükataman, buna rağmen Batılı siyaset ve din adamlarının bu meseleye gereken hassasiyeti göstermediğini belirtti. Özellikle Türklerin yoğun olarak bulunduğu Batı ülkelerinde Türklerin öncelikli hedef seçildiğini belirten Büyükataman, "20 Şubat 2020 günü 5'i Türk, 9 Müslüman'ın hayatını kaybettiği Almanya'daki saldırının acısı dinmemişken, 25 Şubat günü yine Almanya'da bir Türk spor kulübünün binasına saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırıya cüret edenlerin cesaretlerini Avrupa'nın Türk ve İslam düşmanlığına sessiz kalmasından aldığı şüphesizdir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Amerika Birleşik Devletleri, MHP, , Haberler