Meydan-Aksu-Expo Raylı Sistem Projesi Tamamlandı

Yerel Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Ulaştırma Bakanlığı ile ortaklaşa hayata geçireceği Meydan Havaalanı Aksu EXPO Hafif Raylı Sistem Hattı'nın proje çalışmaları tamamlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Ulaştırma Bakanlığı ile ortaklaşa hayata geçireceği Meydan-Havaalanı-Aksu-EXPO 2016 Hafif Raylı Sistem Hattı'nın proje çalışmaları tamamlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yeni raylı sistem projesinin Meydan'dan başlayacağı ve Aspendos Bulvarı boyunca yaklaşık 15,4 kilometre devam ederek EXPO 2016 Antalya durağında son bulacağı bildirildi.

Ayrıca güzergahın 2,4 kilometre uzunluğundaki bir kol ile havalimanına da bağlanacağı belirtilen açıklamada, sistemde her biri 75 metre uzunluğunda hemzemin tipte 15 istasyon yer alacağı kaydedildi.

Güzergahta servis, hidrolik, alt geçit ve köprü amaçlı olmak üzere 7 sanat yapısı da bulunacağı vurgulanan açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Raylı sistemin geçebilmesi için güzergahta Acısu ve Soğucaksu dereleri üzerine birer, Cırnık Deresi üzerine 3 olmak üzere 5 köprü yapılacak. Raylı sistem araçları, Demokrasi Kavşağı'nı yer altından, diğer kavşakları ise hemzeminle geçecek. Meydan'dan Aksu'ya kadar bulvarların refüjünde seyreden raylı sistem araçları, Aksu'ya vardığında yer altı geçişiyle sol yan yola geçecek ve EXPO'ya kadar bu şekilde seyredecek."

200 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Kaynak: AA / Yerel

Ulaştırma Bakanlığı, Menderes Türel, Antalya, Yerel, Haberler