Konya'da "İmam Hatipliler" Gecesi

Yerel Haberler

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İmam Hatipliler Vakfı organizesinde "İmam Hatipliler Gecesi" düzenlendi.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) organizesinde "İmam Hatipliler Gecesi" düzenlendi.

TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Mevlana Kültür Merkezi'ndeki gecede, sözlerine Soma'da hayatını kaybeden işçilerin ailelerine başsağlığı dileyerek başladı.

 İmam Hatip okullarının ve din eğitiminin ülkemizde çok büyük sıkıntılı dönemlerden geçtiğini anlatan Öksüz, "Çocuklarını imam hatip okullarına kaydettiren anne ve babalara, imam hatip neslinin yükselmesinde emeği geçen öğretmenlere ve önümüzdeki tüm engelleri kaldıran Sayın Başbakanımız'ı da muhabbetle anıyor sevgi ve hürmetlerimizle selamlıyorum" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Mukadder Gürsoy ise bu gece bir ilki gerçekleştirdiklerini, katılımcılara şiir ve musikilerle hazırlanmış çok özel bir gece yaşatmayı amaçladıklarını aktardı.

Programda imam hatip belgeseli gösterildi. Temsili piyes ve şiirlerin okunduğunu gecede müzik korosu tarafından seslendirilen "Selam İmam Hatiplim" ezgisi de büyük alkış aldı.

Geceye Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, öğreciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye, Konya, Soma, Yerel, Haberler