Kilis'te Ölen Suriyeli 4 Yetim, Babalarıyla Aynı Kaderi Paylaştı

Güncel Haberler

Suriye tarafından ateşlenen Katyuşa roketatar mermilerinin bugüne kadar 11 kişinin ölümüne yol açtığı Kilis'te vatandaşlar büyük endişe yaşıyor.

Suriye tarafından ateşlenen Katyuşa roketatar mermilerinin bugüne kadar 11 kişinin ölümüne yol açtığı Kilis'te vatandaşlar büyük endişe yaşıyor. Kente dün düşen 4 roket mermisinden 5 Suriyelinin ölümü üzerine, hem sokakta, hem evde roketatar mermilerine hedef olmanın tedirginliğini yaşayan Kilisliler, bir an önce çözüm bulunmasını istedi. Patlamada ölenlerden Suriyeli 4 yetim çocuğun hayatını kaybettiği evin ise isabet eden roketatar mermisinin patlamasıyla harabeye döndüğü görüldü.

Suriye iç savaşının başlamasının ardından binlerce kişinin akın ettiği Kilis, 2016 yılı başından itibaren sınırın diğer tarafından ateşlenen Katyuşa roketatar mermilerinin de adresi olmaya başladı. Nüfusundan fazla Suriyeliye ev sahipliği yapan Kilis'e, 18 Ocak'tan bugüne kadar 40'tan fazla roketatar mermisi düştü. Patlamalarda 5'i Suriyeli 11 kişi öldü, 30'u aşkın kişi yaralandı.

SON ROKET SURİYELİ YETİMLERİ HEDEF ALDI

Son olarak dün Suriye tarafından ateşlenen Katyuşa roketatar mermileri yine sınırı aştı ve Kilis'in Yavuz Sultan Selim Mahallesi ile Hakverdi Mahallesi'ne düştü. Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ne saat 14.38'de düşen roketatar mermisi bu sırada arazide koyun otlatan Suriyeli Kamil Cerruh'un ölümüne, 10 koyunun da telef olmasına neden oldu.

Saat 16.40 sıralarında düşen son roketatar mermisi ise ülkelerindeki iç savaşta yaşamını yitiren kişilerin dul eş ve yetim çocuklarının barındığı Hacı Hafız Sokak'taki 3 katlı Sumak Apartmanı'nın çatısına isabet etti. Çatıda büyük bir delik açarak bir alt kata düşen mermi burada da bir delik açarak birinci kata düştü. Patlamada ev harabeye dönerken, Suriyeli 3'ü kardeş 4 yetim çocuk yaşamını yitirdi, 5 çocuk ise yaralandı.

APARTMAN HARABEYE DÖNDÜ

Suriye'de süren iç savaşta yaşamını yitiren ve Kilis'e gelen Suriyeli 9 dul kadın ve 20'yi aşkın yetim çocuğun Suriyelilerin kurduğu Fatih Sultan Mehmet Eğitim Derneği'nin kiraladığı apartmanın çatısına düşen roketatar mermisi, tavanları delerek birinci kata kadar ulaştı. Patlamada ev harabeye dönerken, odalar ve merdiven boşluğu taş, cam ve moloz yığınlarıyla doldu. Patlamalarda odalarda bulunan 16 yaşındaki Yasmin Süleyman ile AFAD kayıtlarında ikiz görünen 12 yaşındaki Muhammed ve Tensim Hayro, 8 yaşındaki Mutassem Heyro kardeşler öldü, 5 çocuk ise yaralandı.

Suriye'den dün atılan 4 roketatar mermisiyle ölen 5 Suriyeliden çoban Kamil Cerruh ile yetim çocuklardan Yasmin Süleyman bugün Kilis'te toprağa verildi. Yetim 3 kardeşin cenazesinin ile Kilis'te mi toprağa verileceği yoksa Suriye'ye mi götürüleceği henüz kesinleşmedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Sultan Mehmet, Suriye, Kilis, Güncel, Haberler