Karaca Yavrusu Koruma Altına Alındı

Güncel Haberler

Karabük'te orman muhafaza memurları tarafından bulunan karaca yavrusu, bakım merkezinde korumaya alındı.

Karabük'te, orman muhafaza memurları tarafından bulunan karaca yavrusu, Safranbolu ilçesindeki bakım merkezinde korumaya alındı.

Başköy yakınlarındaki ormanlık alanda bulunan bir aylık karaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne bağlı Sırçalı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve Bakım Merkezi'ne teslim edildi.

Yetkililer tarafından ilk müdahalesi yapılan karacanın sağlık sorunu bulunmadığı belirtildi.

Bakım merkezinde görevli Ramazan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkeze gelen yaralı veya vahşi doğaya terk edilen yavru hayvanların bakımı yapılarak doğaya salındığını söyledi.

Bugüne kadar birçok hayvanın bakımını yaptıktan sonra doğaya bıraktıklarını belirten Şahin, "Bu karaca bir aylık. Doğada tek başına bulundu. Annesini kaybetmiş olabileceğini düşünüyoruz. Annesi asla terk etmez. Başka şeyler de olmuş olabilir. Yavru bize hemen alıştı. İnsanları yabancı görmüyor." diye konuştu.

Karacayı mama ve yeşil yapraklı sebzelerle beslediklerini aktaran Şahin, "Annesinin muhtemelen avcılar tarafından vurulduğunu tahmin ettiğimiz bu yavruyu, 1 ay sonra burada doğal ortamına bırakacağız." ifadesini kullandı. - Karabük

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Şahin, Safranbolu, Karabük, Başköy, Politika, Güncel, Haberler