İzmir'den Sivas'a sımsıcak iyilik

Güncel Haberler

İZMİR'in Bornova ilçesinde bulunan Halil Atila İlkokulu'nun 2'nci sınıf öğrencileri, öğretmenlerinin yoğurt kapları ve dil çubuklarından hazırladığı kasnaklarla örgü örerek, rengarenk atkı, bere ve boyunluklar ortaya çıkardı.

İZMİR'in Bornova ilçesinde bulunan Halil Atila İlkokulu'nun 2'nci sınıf öğrencileri, öğretmenlerinin yoğurt kapları ve dil çubuklarından hazırladığı kasnaklarla örgü örerek, rengarenk atkı, bere ve boyunluklar ortaya çıkardı. Çocuklar, bir aylık çalışma sonucu yaptıkları 700'den fazla ürünü Sivas'taki bir köy okulunda okuyan yaşıtlarına gönderecek.

İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan Halil Atila İlkokulu'nun 2'nci sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenlerinin yönlendirmesiyle bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Bir ay boyunca, öğretmenlerinin farklı boyutlardaki yoğurt kapları ve tahta dil çubuklarından hazırladığı kasnaklarla rengarenk bere, atkı ve boyunluklar ören çocuklar hem el becerilerini hem de empati duygularını geliştirdi. Hiç tanımadıkları yaşıtlarının yüzünü güldürmek için emek veren öğrenciler her hafta atölyeye giderek, 2 ders saatini örgüye ayırdı. Velilerin de desteklediği proje kapsamında, 350 çocuğun ortaya çıkardığı ürünler, kolilere koyularak, okuldan bir sınıf öğretmeninin ilk görev yeri olan Sivas'ın Kale ilçesindeki Vali Aydın Güçlü İlkokulu'nda okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderilecek. Düşünceli minikler, paketledikleri el emeği ürünlerinin içine kendi elleriyle yazdıkları küçük notları da ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bornova, Sivas, İzmir, , Haberler