Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic-Radman ile ortak basın toplantısı düzenledi

Güncel Haberler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic-Radman ile yaptığı ortak basın toplantısında, bölgesel yaygınlaşmanın Gazze'deki savaş sarmalının giderek daha büyük bir girdaba dönüşeceğinin ön habercisi olduğunu belirtti. Grlic-Radman ise Türkiye ile yapıcı bir diyalog gerçekleştirmek için ellerinden gelen çabayı esirgemeyeceklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic-Radman ile yaptığı ortak basın toplantısında, "Herkes bölgesel yaygınlaşmanın ilk önce Lübnan'dan başlayacağı beklentisi içindeyken diğer yerlerden bu olay çıktı. Şu anda Kızıldeniz'de olanlar, Irak'ta olanlar, Suriye'de olanlar, bu türden saldırıların, karşılıklı pozisyon almaların Gazze'de başlayan savaş sarmalının giderek daha büyük bir girdaba dönüşeceğinin ön habercisi olduğunu görmek yanıltıcı olmasa gerek" dedi. Grlic-Radman ise "Avrupa Birliği'nin Türkiye ile yapıcı bir diyalog gerçekleştirmesi için elimizde gelen çabayı hiçbir zaman esirgemeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Hırvatistan, Türkiye, Gazze, Güncel, Haberler