Fırtına Vadisi'nde Uluslararası Pastacılar Festivali Başladı

Güncel Haberler

Yetiştirdiği pasta ustaları ile Türkiye'nin dört bir yanında adını duyuran Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'de ilginç bir etkinlik yapıldı.

Fırtına Vadisi'nde ilk kez düzenlenen Uluslararası Pastacılar Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalde 4 gün boyunca katılımcılara pasta ikram edilecek, Ayder Yaylası'nda boğa gürşelerinin ardından pasta savaşı yapılacak.

Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği'nce ilk kez düzenlenen Uluslararası Pastacılar Festivali, 21'inci Ayder Kültür ve Doğa Festivali ile birleştirilerek gerçekleştirildi. Katılımcıların aşçı kepi ve önlüğü giyerek tulum eşliğinde gerçekleştirdiği kortej yürüyüşü ilçe belediyesi önünde başladı. Etkinliğe Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar ile Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Yönetim Kurulu üyesi Sabahattin Okumuşoğlu ile Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice'de kep ve önlük giyerek katıldı. 'Fırtınanın adı, pastanın tadı, ustanın hası Çamlıhemşin'le anılır' ve 'Fırtına'da çok tatlıyız' pankartları taşıyan katılımcılar, türküler söyleyerek tulum eşliğinde horon oynadı. Yürüyüşte vatandaşlara pastalar ikram edildi. Bir kilometrelik kortej yürüyüşünün ardından kemer köprüye ulaşan katılımcılar köprü üzerinde pasta kesti. Heyet daha sonra şenlik alanında sergilenen pastaları inceledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu, Çamlıhemşin, Türkiye, Politika, Güncel, Haberler