Dünyada önemli pozisyonlarda dikkat çeken kadınlar - YENİDEN

Dünya Haberleri

Dünya 8 Mart Kadınlar Günü yaklaşırken dünyada siyasetten bilime, finanstan sanata birçok farklı alanda kadınlar güçlü pozisyonlardaki rolüyle dikkat çekti.

Dünya 8 Mart Kadınlar Günü yaklaşırken dünyada siyasetten bilime, finanstan sanata birçok farklı alanda kadınlar güçlü pozisyonlardaki rolüyle dikkat çekti. Yeni Zelanda ve Finlandiya'nın kadın başbakanları koronavirüs pandemisini yönetim biçimleriyle öne çıkarken, ABD'de ilk defa bir kadın, başkan yardımcısı oldu. Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ilk defa bir siyahi kadına emanet edilirken, pandemiye karşı geliştirilen aşının arkasında yine bir kadının ismi yer aldı.

Dünyadaki güçlü pozisyonlarındaki kadınların rolü dikkat çekti. Kamala Harris ABD'nin ilk kadın Başkan Yardımcısı oldu, dünya ticareti ilk defa bir siyahi kadın olan Ngozi Okonjo-Iweala'ya emanet edildi. Dr. Özlem Türeci ise eşi Prof. Dr. Uğur Şahin'le birlikte koronavirüse karşı geliştirdiği aşıyla koronavirüsle mücadelede ismi geçen en önemli kişilerden oldu. Yönetmen Chloe Zhao ise Altın Küre ödülü kazanan ilk Asya kökenli kadın olarak tarihe geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Yeni Zelanda, Koronavirüs, Finlandiya, , Haberler