Doktorlar, pandemide en çok hastalığı ailelerine bulaştırmaktan korktu

Güncel Haberler

KORONAVİRÜS sürecinin pandemi hastanelerinde görev yapan doktorlar üzerindeki etkisini araştırmak için yapılan araştırma, doktorların en fazla kaygı bozukluğu ile hastalığı aile bireylerine bulaştırma ve ölüm korkusu yaşadığını ortaya koydu.

KORONAVİRÜS sürecinin pandemi hastanelerinde görev yapan doktorlar üzerindeki etkisini araştırmak için yapılan araştırma, doktorların en fazla kaygı bozukluğu ile hastalığı aile bireylerine bulaştırma ve ölüm korkusu yaşadığını ortaya koydu.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Karaköse ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Nedim Malkoç, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya'nın da aralarında bulunduğu 15 ildeki 40 pandemi hastanesinde görev yapan 204 doktor ile görüşerek, 'Covid-19 salgınının Türkiye'deki tıp doktorları üzerindeki psikolojik etkileri' başlıklı bir araştırmaya imza attı. Koronavirüs sürecinin doktorların psikolojilerini nasıl etkilediğini ortaya koyan araştırma, uluslararası 'Social Sciences Citation Index taranan 'Social Behavior and Personality' dergisinde de yayımlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs, Kütahya, Antalya, Güncel, Haberler