Erdoğan: Benim İçin Kadın Öncelikle Annedir

Güncel Haberler

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kutlayan Erdoğan, "Biz bugüne kadar kadınlarımızın hak arayışında hep yanlarında olduk. Birileri rahatsız olabilir ama benim için kadın öncelikle annedir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadeledeki kararlılığa işaret ederek, "Bayrağımıza eş bayrak dikmeye çalışanlar bu ülkede yer bulamayacaktır. Bu vatan toprakları bölmek isteyenler bu ülkede yer bulamayacak, çukurlara gömülecektir. Devlet içinde devlet, asla buna müsaade edilmeyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Anadolu Otel'de düzenlenen 'Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, "Ülkemizin çeşitli şehirlerinden ve yurtdışında kurultaya teşrif eden misafirlerimize hoşgeldiniz diyorum. Türk Metal Sendikası'nın 21. yıldır sürdürdüğü etkinlik için özellikle tebrik ediyorum. Bu vesileyle emekçi kadınlarımız, çalışan kadınlarımız başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en samimi duygularımla kutluyorum. Sizin bu coşkunuz, bu sevginiz kadınlarımızla ilgili yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda bizim en büyük gücümüzdür. Kişinin kadın ve erkek olarak dünyaya gelmesi bir tercih değil, bir takdirdir. Bunun için biz insanları bu yüzden insanları cinsiyetleriyle tasnif etmedik. Nisa, yani insan olan kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcı, adaletsiz tutuma karşı hep birilket mücadele etmeyle karşı karşıya kalıyoruz. Kur'an'ı Kerim'de bir sure kadına ayrılmıştır, Nisa Suresi, bu kadına verilen önemin en açık ifadesidir. Kadın ve erkeğin her biri insanın yarısıdır, hiç yarım insan olur mu? Kadını yok sayan erkek, kendi yarısından da vazgeçmiş demektir. İşte, bunun için buradan Türk Metal Kadın İşçiler Büyük Kurultayı'ndan hem Türkiye'ye hem dünyaya sesleniyorum ve diyorum ki 'Kadınlar inayet değil, adalet bekliyor'. Kadınlar, kota değil adil bir yarış talep ediyor. Kadınlar, istismar edilmek değil, saygı görmek istiyor. Kimse kadınların bu isteklerine kulak tıkayamaz, sırtını dönemez" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan, Ergün Atalay, Türkiye, Politika, Güncel, Haberler