CHP'li Altay: Berberoğlu'nun milletvekilliği sürüyor

Politika Haberleri

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Anayasa Mahkemesinin Enis Berberoğlu kararına ilişkin, "Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararla, milletvekilliği düşürülen Berberoğlu dün itibarı ile yeniden milletvekili olmuştur.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Anayasa Mahkemesinin Enis Berberoğlu kararına ilişkin, "Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararla, milletvekilliği düşürülen Berberoğlu dün itibarı ile yeniden milletvekili olmuştur. CHP'nin 138 olan milletvekili sayısı dün itibarıyla 139'dur. Berberoğlu, milletvekilliğini sürdürmektedir" dedi.

Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altay, Anayasa Mahkemesi'nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu kararına ilişkin konuştu. Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin TBMM sürecini hatırlatan Altay, "Yer TBMM. Tarih 4 Haziran. Ben de o tarihte Genel Kurul'da nöbetçiydim ve itiraz ettik. 'Enis Berberoğlu'nun Anayasa Mahkemesi'ne bir başvurusu var. Bir hak ihlaline yol açmayalım. İç hukuk yolları tükenmiş değildir' dedik. Bunun bir hukuk skandalı olduğunu ısrarla söyledik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi, Anayasa Mahkemesi, Milletvekili, Altay, , Haberler