Başbakan Yıldırım: FETÖ ile PKK Darbeden Önce de, Darbeden Sonra da Bir Araya Gelmiş

Güncel Haberler

Başbakan, FETÖ ile PKK'nın işbirliği yaptığını belirterek "FETÖ bırakıyor, bölücü terör örgütü vardiyayı devralıyor. Birtakım aralarında işler de kararlaştırmışlar." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ ile Pkk'nın iş birliği yaptığını belirterek, "FETÖ bırakıyor, bölücü terör örgütü vardiyayı devralıyor. Bu üst aklın bir elinde FETÖ, bir elinde bölücü terör örgütü var. Konuşmalardan, istihbarat raporlarından ortaya çıkıyor. Darbeden önce de bir araya gelmişler, sonra da bir araya gelmişler. Birtakım aralarında işler de kararlaştırmışlar." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, TRT ortak yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz'un ardından gelişen süreçte muhalefet partileri ile kurulan uzlaşma ortamının korunacağını söyleyen Yıldırım, "İstanbul'da 5 milyon, bütün Türkiye'de 10 milyon insan, aynı saatlerde herkes birbiriyle kenetlendi. Bu birlikteliği gözümüz gibi koruyacağız. 'Bu uzlaşma kültürünü devam ettireceğiz.' dedik. Bu noktada herhangi bir tereddüdümüz yok. Her yapacağımız önemli işte, alacağımız önemli kararda muhalefet partilerimizin genel başkanlarıyla başlattığımız bu diyalogu sürdüreceğiz, konuşacağız. Her konuda anlaşmamız beklenemez. Anlaşamayacağımız konular olabilir ama uzlaşabileceklerimiz de olabilir. Uzlaşacağımız konuları en azından konuşup, görüşüp uzlaşamayacağımız konularla ilgili de detaylı bilgi aktarırız. Bu süreci bu şekilde sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım, Türkiye, PKK, Politika, Güncel, Haberler