Bakan Kurum: Bingöl'de 638, Erzurum'da 189, Erzincan'da 38 bina ağır ve yıkık

Güncel Haberler

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl'de meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından 5 bin 900 binanın hasar tespitini yaptıklarını belirterek, "Bingöl'ün tamamında toplamda 638 binanın, Erzurum'un Çat ilçesinde 189 binanın, Erzincan'ın Tercan ilçesinde de 38 binanın ağır ve...

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl'de meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından 5 bin 900 binanın hasar tespitini yaptıklarını belirterek, "Bingöl'ün tamamında toplamda 638 binanın, Erzurum'un Çat ilçesinde 189 binanın, Erzincan'ın Tercan ilçesinde de 38 binanın ağır ve yıkık olarak tespiti yapıldı" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Yerel Yönetimlerde Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile birlikte Elazığ'a geldi. Valilikte yapılan koordinasyon toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Bingöl'de meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Depremden bu yana yapılan çalışmalarda, 5 bin 900 binanın hasar tespit çalışmasının tamamlandığını ifade eden Bakan Kurum, "Bingöl'ün tamamında toplamda 638 bina ağır ve yıkık, 12 bina orta hasarlı, Erzurum'un Çat ilçesinde 89 bina ağır ve yıkık, 9 bina orta hasarlı, Erzincan'ın Tercan ilçesinde de 38 bina ağır yıkık olarak tespit edildi. Toplamda 5 bin 900 binanın tespitini yaptık. İnşallah hafta sonuna kadar da detaylı bir şekilde tüm tespitleri yapıyor olacağız. Bunun dışında 700 kamu binası incelendi. Bu binalar içerisinde 1 okulumuz ağır, 4 okulumuz orta hasarlı. 11 kamu kurum ve kuruluşunda da kısmi hasarlar meydana geldi. Hem Yedisu ilçemizin hem Elmalı ve Dinar köylerimizin enkaz kaldırma çalışmalarını da süratli bir şekilde bakanlığımız ve valiliğimizle birlikte başlattık ve hızlı bir şekilde de enkaz kaldırma süreçlerini yürütüyoruz. Diğer taraftan kamu binalarının tespitlerini yaptık. Hafta sonu gençlerimiz yüksek öğretim sınavlarına girecekler. Bu çerçevede okullarımızda tespitlerimizi yaptık. Riskli olan binaların tespitlerini Milli Eğitim Bakanlığı'mızla istişare halinde olmak suretiyle, onların can güvenliğini teminat altına almış olduk. Hiçbir şekilde risk teşkil edecek binalara gerekli tedbirleri almadan sokmayacağız. Bu konuda da vatandaşlarımız müsterih olsunlar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzincan, Erzurum, Bingöl, Güncel, Haberler