2020, 'Patara Yılı' olacak

Güncel Haberler

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nın 2018'i 'Troia Yılı', 2019'u 'Göbeklitepe Yılı' ilan ederek, Türkiye'nin kültürel değerlerinin dünya çapında öne çıkarılması amacıyla başlattığı uygulamada, 2020 yılı teması, Antalya'da Patara Antik Kenti seçildi.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nın 2018'i 'Troia Yılı', 2019'u ' Göbeklitepe Yılı' ilan ederek, Türkiye'nin kültürel değerlerinin dünya çapında öne çıkarılması amacıyla başlattığı uygulamada, 2020 yılı teması, Antalya'da Patara Antik Kenti seçildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmde Türkiye'nin kültürel ve tarihi değerlerini ön plana çıkarmak ve dünya gündeminde bu değerlere dikkat çekmek amacıyla Çanakkale'de tarihi milattan önce dönemlere uzanan Troya kentini ön plana çıkarmak için 2018 yılını 'Troia Yılı' ilan etmişti. Bakanlık, Şanlıurfa'nın Örencik Köyü yakınlarında yer alan ve dünyanın bilinen en eski kült yapılar topluluğunun ortaya çıkarıldığı Göbeklitepe'ye dikkati çekmek için 2019'u 'Göbeklitepe Yılı' ilan etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, 2020 yılı teması için Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'ni seçtiği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Göbeklitepe, Türkiye, Antalya, Güncel, Haberler