Haberler

Fatsa'da çöpte ikili toplama sistemi

Güncelleme:

Ordu'nun Fatsa Belediyesi tarafından kent merkezinde uygulamaya koyulan geri dönüşüm konteynerleri ile geri dönüşümde kullanılabilecek malzemelerin yeniden ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

Ordu'nun Fatsa Belediyesi tarafından kent merkezinde uygulamaya koyulan geri dönüşüm konteynerleri ile geri dönüşümde kullanılabilecek malzemelerin yeniden ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

Sıfır Atık Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Fatsa Belediyesi, daha önce evsel atıklar için yerleştirilen yer altı ve yer üstü çöp konteynerlerinin yanına mavi renkli geri dönüşüm konteynerleri koyuyor. Bu çalışma ile Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü, vatandaşların çöplerini yer altı ve yer üstü çöp konteynerlerinin içine, geri dönüşüm atıklarını ise mavi konteynerlere atmalarını istedi.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva geri dönüşüm konteynırları için Dolunay Mahallesi'nin pilot bölge seçildiğini belirterek, "Siteler ve işlek noktalara sıfır atık projesi kapsamında ikili toplama sistemi kuruldu. Mavi renkli ambalaj atıkları konteynerlerinin içine geri dönüşüm atıkları (kağıt, karton, naylon, plastik) ile yer altı ve yer üstü evsel atık çöp konteynerlerinin içine atılması gereken çöpler hakkında site sakinlerine, kapıcılara ve vatandaşlara bilgilendirmeler yapıldı. Daha önce Dolunay Mahallesi'nde ambalaj atıkları için yerleştirilen demir kafesler görüntü kirliliğine yol açtığı için, kaldırılarak plastik ambalaj atık konteynerleri yerleştirildi. Dolunay Mahallesi'nden başlayan ikili sistemin kısa zamanda tüm merkez ilçe mahallelerimizde uygulamaya geçirilmesi hedeflenmektedir" dedi.

Vatandaşların, mavi konteynerlerin içine kağıt-karton, plastik, cam ve metal olarak gruplanan geri dönüştürülebilir atıkları atması, yer altı ve yer üstü çöp konteynerlerin içine ise evsel atıkları atmaları gerektiğini söyleyen Yuva, "Yapılan bu çalışma ile 'Sıfır Atık' projesinin etkin kullanılması, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin oluşturulması ve atıkları kaynağında ayrıştırmayı sağlayarak ilçemizde sıfır atık yönetim sisteminin uygulanması hedeflenmiştir" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Fatsa Belediyesi Pilot Ordu Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title