Haberler

Reşat Doğru Biyografisi

Reşat Doğru
Doğum YeriTokat / Türkiye
Doğum Tarihi20.07.1955

Reşat Doğru Kimdir ?

Reşat Doğru (d. 20 Temmuz 1955, Erbaa, Tokat, Türkiye), Türk siyasetçi ve tıp doktoru. Eski Devlet Bakanı, MHP Tokat milletvekili, MHP Genel Başkan Yardımcısı.

Yaşamı
Reşat Doğru, 20 Temmuz 1955 yilinda Tokat ili Erbaa ilçesinde doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Erbaa ilçesinde, lise öğrenimini İstanbul Pertevniyal Lisesi'nde tamamladı.

Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru olarak mezun oldu.

Ankara SSK Dışkapı Egitim Hastanesi Genel Cerrahi Bölümünde 1985 yılında ihtisasını tamamladı.

Genel Cerrahi Uzmanı ünvanını aldıktan sonra Tokat ve Yozgat'ta çeşitli hastanelerde Genel Cerrahi Uzmanı, Başhekim Yardımcısı ve Başhekim olarak görev yaptı.

1994 yılında Tokat'ta Tabip Odası Baskanlığına seçildi ve bu görevi iki dönem yürüttü.

Siyaset hayatı
1999 yili Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden 21. dönem Tokat Milletvekili olarak TBMM'nde yer aldı. TBMM'inde Sağlık, Aile ve Sosyal İsler Komisyonunda görev yaptı. Türk Dünyası'ndan sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulundu.

23. Dönem'de Milliyetçi Hareket Partisinden Tokat Milletvekili olarak TBMM'nde yer aldı. Karadeniz Ekonomik İşbirligi Parlamenter Asamblesi (KEIPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

24. Dönem'de Milliyetçi Hareket Partisinden Tokat Milletvekili olarak TBMM'nde yer aldı. 19 Haziran 2011 tarihinde Parlamento ve Hükumet ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevine getirildi.

Türkiye-Cezayir, Türkiye-Tacikistan, Türkiye-Tayland, Türkiye-Türkmenistan, Türkiye-Romanya, Türkiye-Katar, Türkiye-Uganda, Türkiye-Venezuela ve Türkiye-Cibuti Parlamentolararası Dostluk Grupları üyesidir.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

title