Haberler

İYİ Parti teşkilatı, olaylı şekilde istifa eden Ağıralioğlu'nu kurultay öncesi ikna etmek için kolları sıvadı

Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olağanüstü seçimli kurultayda aday olmayacağını ilan etti. 27 Nisan'da düzenlenecek kurultayda ise gözler adaylara çevrildi. İYİ Parti teşkilatının ise, partiden olaylı bir şekilde ayrılan Yavuz Ağıralioğlu'nu ikna etmek için çalışmalara başladığı öne sürüldü. Adaylık düşünen bazı isimlerin, Ağıralioğlu'nu arayıp "Beraber olalım" dedikleri öğrenildi.

İyi Parti'de yerel seçimler sonrası Genel Başkan Meral Akşener, kurultay kararı alarak olağanüstü seçimli kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Kurultayda Günay Kodaz, Mehmet Tolga Akalın, Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu'nun genel başkanlık yarışında yer alacaklarını bildirilirken, partiden olaylı şekilde ayrılan Yavuz Ağıralioğlu'nu, İyi Parti'ye döndürmek için ikna çabalarının olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy oranı yüzde 19 seviyelerine yükselen İyi Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Türkiye genelinde aldığı yüzde 3,77'lik oyla 6'ncı parti konumuna geriledi. Şehirler içerisinde sadece Nevşehir'de belediye başkanı çıkarabilen İyi Parti, 27 ilçede seçimlerden zaferle çıktı. Ancak bir önceki seçime göre yüzde 6'nın üzerinde oy kaybetti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olağanüstü seçimli kurultayda aday olmayacağını ilan etti. 27 Nisan'da düzenlenecek kurultayda Günay Kodaz, Mehmet Tolga Akalın, Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu genel başkanlık yarışında yer alacaklarını duyurdu.

"YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NU İKNA EDİN GELSİN"

Kurultayda gözler adaylara çevrilmişken, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgilerini paylaştı. Canova, "İYİ Parti kulislerinde teşkilatın 'Yavuz Ağıralioğlu'nu ikna edin gelsin' baskısını birçok isme yaptığı konuşuluyor. Hatta edindiğim bilgilere göre, adaylık düşünen bazı isimler kendisini arayıp 'Beraber olalım' diyor. Ağıralioğlu şu an uzaktan da olsa süreci takipte, önceliği parti kurmak" diye konuştu.

İYİ Parti teşkilatı, olaylı şekilde istifa eden Ağıralioğlu'nu kurultay öncesi ikna etmek için kolları sıvadıYavuz Ağıralioğlu

PARTİDEN OLAYLI ŞEKİLDE İSTİFA ETMİŞTİ

Ağıralioğlu, 2023 seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olmasına karşı çıkarak kendisine oy vermeyeceğini açıklamış, seçimden sonra zehir zemberek ifadelerle İYİ Parti'den istifa etmişti. Ağıralioğlu son dönemde yeni parti kuracağı iddialarıyla da konuşuluyor. Bir konuşmasında kendisi "Partiyi kurmak kolay ancak milletin kalbine kurmak zordur. Zor olanı yapacağız, milletin umuduna kuracağız partiyi." demişti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Yavuz Ağıralioğlu Meral Akşener İYİ Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (47)

Özer Doğan:

TÜRK milliyetçilerinin partisi MHP dir gerisi tabela partisidir

223
449
yanıtYanıtla
Salih Kandıralı:

Türk milliyetçilerinin partisi falan kalmadı. Yeni parti kuracağız.

yanıt265
yanıt96
bekir yapici:

Türk milliyetcilerinin partisi mhp rahmetli Türkesle son buldu bitti rahmetli bahceli icin aramiza sokulan ajan tabirini kullanmis bunu duyanlar bilenler hayatta zaten bizlerde yillar sonra bunun ne kadar dogru oldugunu yasayarak gördük mhp´den kac parti cikti onuda gördük artik halk sagcilik solculuktan cok yarinini düsünüyor benim gibi fosiller hala particilik yaparken yeni nesilin cogunlugu refah ve huzura birlik beraberlige ülkenin ve kendinin gelecegini düsünene oy veriyor.

yanıt181
yanıt47
Yasar Unal:

Yavuz Ağıralioğlu bu partiye level atlatabilecek kişilikli bir insandır. Sonuna kadar destekliyorum.

293
62
yanıtYanıtla
Salih Kandıralı:

Tipten kaybediyor. Dalyan gibi mert adam lazım.

yanıt34
yanıt145
Seko Seko:

Agıralioglu mert adam rest çekti paraya şöhrete nama sırf şehitler için

yanıt165
yanıt28
sinan çayırcı:

Tam isabet , Ağıralioğlu .

211
38
yanıtYanıtla
Ciwan:

Hadi bu da başa geçsin yine bişey yapmazlar çünkü bunların devri bitti

66
113
yanıtYanıtla
ercan er:

Eko'nun devri mı başladı

yanıt62
yanıt39
mstfa Uygr:

Bu adamı adam gibi felan değil direkt ADAM!

133
36
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title