Haberler

İkinci "Ergenekon" Davasının 147. Duruşması Başladı

İkinci "Ergenekon" davasının 147.duruşması başladı.

İkinci "Ergenekon" davasının 147. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesinde oluşturulan küçük salonda görülen duruşmaya, CHP Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan ve eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 11 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve "Odatv Davası" kapsamında tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük katıldı.

Tutuklu sanıklar CHP Zonguldak Milletvekili eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Hasan Atilla Uğur, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Durmuş Ali Özoğlu ve Oğuz Bulut ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada çapraz sorgusuna devam edilen Tolon, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin sorularını yanıtladı.

Geçen cuma günü Tolon'un tansiyon sorunu nedeniyle rahatsızlanması üzerine duruşmayı bitiren Başkan Özese, Tolon'a oturarak soruları yanıtlayabileceğini söyledi.

Ayakta soruları yanıtlamaya devam eden Tolon da, yorulduğunda mahkemeye söyleyeceğini kaydetti.

Tolon, soru üzerine Patalya Oteli'nde düzenlenen Diyalog Grubu'nun toplantılarına katıldığını belirterek, "60-70 kişi vardı. 5 tane de siyasi parti başkanı vardı. Doğu Perinçek (Milli İktidar Partisi) parti kurulması konusunda öneride bulundu. Herkese söz verildi. Ben de 'Küçük küçük partiler akla mantığa sığmaz. Parti kurulmasını bilmiyorum, siyasi parti liderleri anlatsın' dedim. Perinçek, konuşmama müdahale ederek, 'Paşam böyle mi olur-' dedi. Ben de, "Ne o sözlerimden rahatsız mı oldun-' dedim" diye konuştu.

İşçi Partisi'nin hiçbir toplantısına katılmadığını ifade eden Tolon'a, Başkan Özese, bu partiye yönelik Ankara'daki aralamalarda bulunan bir belgede Tolon'un adının bir listede, konuşulacak kişiler arasında geçtiğini belirterek,

"Sizinle herhangi bir görüşme yapıldı mı-" diye sordu.

Tolon da, İşçi Partisi'nin hiçbir çalışmasına katılmadığını ifade ederek,

"Onlar kendi zihinlerinde düşünmüşler. 2006 yılında düşünmüşler. 2007'de de,

'gel bize üye ol' diyeceklerdi, herhalde" dedi.

Tolon, soru üzerine de Ege Orgu Komutanlığı yaparken o dönem Avrasya Birlik Vakfı Başkanı olan Ümit Özdağ'ın kendisine Büyük Ortadoğu Projesiyle ilgili dosya gönderdiğini ifade ederek, bu dosyanın bir kopyasını da karargaha bıraktığını anlattı.

Tolon'un çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından duruşmaya ara verildi. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Politika

Doğu Perinçek İbrahim Şahin İşçi Partisi Yalçın Küçük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title