Haberler

Yolu Yapılmayan Köylüler Sandığa Gitmeyecek

Güncelleme:

Muş'ta 32 hane ve 300 nüfustan oluşan Boğaz mezrasında yaşayanlar yol sorunlarının giderilmemesi halinde 7 Haziran seçimlerinde oy vermeme kararı aldı.

Muş merkeze 40 kilometre uzaklıkta bulunan Karabey köyüne bağlı 32 hane ve 300 nüfustan oluşan Boğaz mezrasında yaşayanlar yıllardır yaşanan yol sorunlarının giderilmemesi nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde sandık başına gitmeyeceğini belirtti.

"HASTAMIZI AT SIRTINDA TAŞIYORUZ"

Köy halkından Medeni Kaya, "Geçen yıl kazma ve küreklerle kendi yolumuzu yapmak istedik, ama gücümüz yetmedi. Sekiz kilometrelik karayolun iki kilometresi yapılmadığı için hastamız veya yükümüz olduğu zaman at yada eşek sırtında taşımak zorunda kalıyoruz. Seçimlere kadar yolumuz yapılmazsa 70 mezradaki seçmen 7 Hazıran'da sandık başına gitmeyecek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muş Politika Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500

Yorumlar (7)

Tayyip erdoğan hazretleriMobil-IOS:

Kürdolar sizin yolunuzu yapalım da hdpye oy verin di mi hiç yapmayız daha iyi. Akp akıllı parti tabi. Bütün kürtler görücek bu seçimde akp çözüm sürecinide bitiricek.

1
2
yanıtYanıtla
Garip KAYA:

Bu haber doğruları yansıtıyor şöyleki;1-Bu mezranın yeri ile ile ilgili tüm davalar neticelenmiştir. Ve tamamı mezra halkı lehine sonuçlanmıştır. 2-Mezranın yol talep ettiği yani yolun geçtiği arazi devlet ormanıdır. 3-Sadece yayla davası devam etmektedir. O da yolun yapılmasına engel değildir. 4-Mezranın tüzel kişiliğine gelince; mezranın 2001 yılında Karabey Köyüne tescili yapıldı. Fakat Yelalan Köyü kendi sınırlarında olduğu iddiasıyla tescil kararını mahkemeye taşıdı. Mahkeme verdiği kararda; mezranın Yealan Köyünün sınırlarında almadığını ancak Muş Valiliğince yapılan işlemlerin yönetmeliğe göre eksik yapıldığını söyleyerek kararı bozmuştur. Defalarca mezranın tekrar tescili için tekrar başvurmamıza rağmen yayla davası bahane edilerek herhangi bir işlem yapılmamıştır. Durum bundan ibarettir Serhat bey. Üstelik talep edilen yolun etüt çalışmaları ve gerekli izinleri dahi alınmıştır.

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

partı adının arkasına saklanıp bos laf sarfetme. bu mılletın tek derdı yol sorunu mıllıyetcılıkle karıstırma.

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Bu haber doğruları yansıtıyor şöyleki;1-Bu mezranın yeri ile ile ilgili tüm davalar neticelenmiştir. Ve tamamı mezra halkı lehine sonuçlanmıştır. 2-Mezranın yol talep ettiği yani yolun geçtiği arazi devlet ormanıdır. 3-Sadece yayla davası devam etmektedir. O da yolun yapılmasına engel değildir. 4-Mezranın tüzel kişiliğine gelince; mezranın 2001 yılında Karabey Köyüne tescili yapıldı. Fakat Yelalan Köyü kendi sınırlarında olduğu iddiasıyla tescil kararını mahkemeye taşıdı. Mahkeme verdiği kararda; mezranın Yealan Köyünün sınırlarında almadığını ancak Muş Valiliğince yapılan işlemlerin yönetmeliğe göre eksik yapıldığını söyleyerek kararı bozmuştur. Defalarca mezranın tekrar tescili için tekrar başvurmamıza rağmen yayla davası bahane edilerek herhangi bir işlem yapılmamıştır. Durum bundan ibarettir.

0
0
yanıtYanıtla
Serhat:

Bu haber doğruyu yansıtmıyor. Söz konusu mezranın hukuki problemleri var. Mahkemesi devam ediyor. Mülkiyet ve tüzel kişilik konusunda mahkemesi neticelenmeden yol yapılması mümkün değil.

0
0
yanıtYanıtla
hümanist demokrat:

hadi iş başına yetkililer ayıbınızı düzeltme zamanı işin ucunda 70 oy var (!)

0
0
yanıtYanıtla
Yunus ColakmobilWeb@haberler.com:

Cok entersan oluyorda bu koyun yolu jeden burada vali kaymakam belediye muhtar yokmu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title