Haberler

Kanser Hastası Ela Naz, Başbakan'ı Görmek İstiyor

Kayseri’de yaşayan 3.5 yaşındaki Ela Naz’ın annesi Nezahat Doğan, kızına doğru teşhis konulmadığını ve kızı ile kimsenin ilgilenmediğini söyleyerek büyüklerinden yardım istedi.

Kanser hastası Ela Naz’da ölmek istemediğini söyleyerek, "Başbakanı görmek istiyorum" dedi.

Kayseri’de 2010 yılında doğan Ela Naz Doğan, makatının dar olduğu için dışkısını çıkarmadığı şikayeti ile ailesi tarafından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Servisi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ela Naz’ın annesi Nezahat Doğan’ın iddiasına göre burada sorumlu doktorlar tarafından yapılan muayenede herhangi bir şeyi olmadığı gerekçesiyle eve gönderildi.

Kızının doğumundan sonra yaşadıkları olayları anlatan anne Nezahat Doğan, “Benim kızım 3.5 yaşında kanser hastası. 2010 yılında Kayseri Doğum Evi’nde doğdu. Doğduğunda kakasını yapamıyordu. Erciyes Üniversitesi’ne sevki edildi. Orada Çocuk Cerrahi Bölümü’nde bir doktor gözetiminde yattı. 1 hafta sonra 'çocuğun hiçbir şeyi yok, çocuğunuzu götürebilirsiniz' deyip kucağıma verdiler. Oysaki benim çocuğumun sürekli karnı şişiyordu ve karnı ağrıyordu. Kakasını da sızıntı halinde yapıyordu. 2 ay sonra ben Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurduğum zaman bana, ‘Sizin çocuğunuzun poposunda darlık var’ dediler.

'Hemen fakülteye sevk ediyoruz' dediler. Ben çocuğumu fakülteye götürdüm. Fakülteye götürdüğüm zaman asistanlar bakıyordu. ‘Daha önce Mustafa bey tedavi ettiği için yine onun görmesini istiyorum’ dedim. ‘O ücretli’ dediler. Ücretini ödediğim zaman Mustafa bey geldi. Bana ‘Ben bu bebeği biliyorum annesi, neden getirdiniz?’ dedi. ‘Çocuğun poposunda darlık varmış’ dedim. Çocuğa baktı ve ‘Bu bizim gözümüzden kaçmış’ dedi. Sonra orada çocuğa dilatasyon yaptı. Uygulamayı yaparken, ‘Mustafa Bey, bu gözünüzden kaçmış ise, başka bir şeyde gözünüzden kaçmış olabilir. İleri derecede tetkik falan ne varsa, onu yapın’ dediğim zaman ‘Her şeyi yapmışız annesi ama bu kadarcığı gözümüzden kaçmış’ dediler. ‘Bunu periyodik olarak ara arar getireceksin, popoyu genişletene kadar dilatasyon yapacağız’ dediler. Onu yaptılar ve ben eve geldim.

15 gün sonra tekrar götürdüm. Çocuğun çok ağrısı ve inlemeleri vardı. Götürdüğüm zaman tekrar üçgen ağızlı bir şeyle kesti. Sonra tekrardan dilatasyon yaptı. Bunun üzerine kızdım böyle tetkik olamaz deyince, ‘Çocuğumu götürmek istiyorum’ dedim. Bana, ‘götürürsen götür, başka bir tedavisi bulursan bize de haber verirsin’ dediler” diye konuştu.

Erciyes Üniversitesi’nden sonuç alamayınca Ankara’ya gittiklerini anlatan Doğan, “Çocuğumu alarak Ankara Ulus’a götürdüm. Yatacak yer olmadığı için oradan tekrar çıkardım. Oradan Ankara Dış Kapı Hastanesi’ne gittik. Orada da MR çekmeden, anestezi altında dilatasyon yaptılar. Çocuğumun poposunun genişliği 8 milim ama ameliyat notunda da olduğu gibi 16 milimlik demir ile müdahale ettiler. Buradan da sonuç alamayınca Gazi Üniversitesi’ne başvurdum.

Burada ameliyat sonrası kontrol MR'ı çekilirken, beni bir hoca yukarıya çağırdı. Bana ‘Annesi çocuğun hastalığını biliyor musun?’ diye sordu. Bende bana sadece poposunun deliğinin küçük olduğunu söyledim. Bana durumun kötü olduğunu, kanser olduğunu söyledi. Bana kendisinin beni aydınlatacağını söyleyerek, ‘Annesi çocuğunuzun hastalığı bugüne kadar Gazi Üniversitesi’nin 30 yıllık geçmişi var ama bu kanser dalında Ela bizim ilk hastamız. Biz çocuğunuza kemoterapi vereceğiz ama çocuğunuzun 7 aylık ömrü var. Bu çocuk ölecek’ dedi. Bende ‘O zaman kemoterapi vermeyin, acısız ölsün’ diyerek çocuğumu eve getirdim. 1.5 yıl çocuğa hiçbir şey olmadı. 1.5 yıl sonra kitleler tekrar nüksetti. Bunun üzerine tekrardan Gazi Üniversitesi’ne götürdüm. Yara kapanmadı. Bunun üzerine çocuğun açılan belini, günde 3 öğün kazıdılar. Çocuğun beli açık kaldı” dedi.

‘Çocuğum ölmesin, yardım edin’ diyen Nezahat Doğan, “Ben çocuğumun ölmesini istemiyorum. Ölürse de her şeyi yapılsın. Yaşama hakkı elinden alınamaz. Ben çocuğumun kurtulmasını istiyorum. 3.5 yıldır ne çektiğimi bir Allah bilir biz ben biliyorum. Ben maddi ve manevi tükenmiş durumdayım. Sağlık Bakanlığı’na ulaşamıyorum. Cumhurbaşkanlığı’na fax çektim cevap alamıyorum. Başbakanlığa yazı yazdım geri dönen olmadı. Benim çocuğum perişan durumda, ben perişan durumdayım. Ben çocuğumun iyileşmesini istiyorum” dedi.

“BAŞBAKANI GÖRMEK İSTİYORUM”

Kanser hastası Ela Naz Doğan ise, Başbakanı görmek istediğini söyledi. Ela Naz, “Bu hastalıktan kurtulmak istiyorum. İyi doktor amcalarım beni kurtarsın. Beni iyileştirsinler. Beni hep kestiler. Bana ölecek dediler. Kapıya koydular. Ben ölmeyeceğim. Ölmek istemiyorum. Beni kurtarın. Başbakanın beni ziyaret etmesini istiyorum. Benim yanıma gelsin. Onunla konuşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, küçük Ela Nur'un Kuran ayeti okuyarak, ameliyatlı yerine sürerek, 'Allah'ın bana şifa ver' diyerek dua etmesi yürek burktu.

ALİ GÖÇ

KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nezahat Doğan Kayseri Ela Naz Politika Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title