Haberler

Gelenekselleşen Milliyet Ödülleri Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

Törende, geleneksel Abdi İpekçi "Yılın Gazetecisi"ödülünü Kemal Göktaş ve Mehmet Emin Al alırken, Haldun Taner "Yılın Öykücüsü" ödülünü Hande Gündüz, Örsan Öymen "Yılın Araştırmacısı" ödülünü Prof. Dr. Oğuz Karadeniz aldı. Törende Demirören Medya Kıdem Ödülleri de dağıtıldı.

Geleneksel Milliyet Ödülleri 11 Mayıs Pazartesi günü Milliyet binasında düzenlenen törende sahiplerini buldu. Geleneksel Abdi İpekçi "Yılın Gazetecisi", Haldun Taner "Yılın Öykücüsü" ve Örsan Öymen "Yılın Araştırmacısı" ödüllerinin verildiği gecede Demirören Medya Kıdem Ödülleri de dağıtıldı.

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila kategorilerin jüri üyelerinin katılımıyla düzenlenen törene, gazete çalışanları da katıldı.

65 yıldır basında güven ilkesiyle gazetecilik yapan, Türk basın ve yayın tarihinin en önemli ödüllerinden olan 26. Abdi İpekçi "Yılın Gazetecisi", 28. Haldun Taner "Yılın Öykücüsü" ve 25. Örsan Öymen "Yılın Araştırmacısı" ödülleri gece de sahiplerini buldu.

Gecede konuşma yapan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, "Bugün aynı zamanda Milliyet Gazetesi olarak 65. yaşımızı kutlamanın gurunu yaşıyoruz. Milliyet yayın hayatına başladığı günden beri Türk basının en itibarlı, en güvenilir, en etkili gazetesi olmuştur. Bunu da sosyal duyarlılığı ve hiçbir zaman düşürmediği seviyeli ve objektif yayın çizgisi sayesinde yapmıştır. Bununla birlikte Milliyet Gazetesinde gelenekselleşen ödül törenimizle nice saygın, doğru habercilik anlayışına sahip gazeteci arkadaşlarımıza Türk basının en önemli ödülü olan Abdi İpekçi, Haldun Taner ve Örsan Öymen ödüllerini verdik. Bu sene de başarılı çalışmalara imza atmış dört meslektaşlarımıza camiamızda önemli yeri olan ödüllerimizi takdim ettik. Ödül alan meslektaşlarımızı kutlar, başarılarının devamını dilerim." dedi.

Abdi İpekçi "Yılın Gazetecisi" ödülü Kemal Göktaş ve Mehmet Emin Al 'ın oldu

Usta gazeteci Abdi İpekçi anısına düzenlenen 2015 Yılı Gazetecilik Ödülü, "Uludere'nin Bilinmeyenleri" ve "Resmi Kayıtlar Eker'i Doğruladı" başlıklı haberleri ile Milliyet Gazetesi muhabiri Kemal Göktaş verildi. Başbakanlık müşavirinin bir göstericiyi yerde tekmelemesini görüntüleyen fotoğrafıyla 9 Eylül Gazetesi Muhabiri Mehmet Emin Al ise fotoğraf dalında ödülün sahibi oldu. Kazananlar ödüllerini duayen gazeteci Doğan Heper'in elinden aldı.

Haldun Taner "Yılın Öykücüsü" ödülü Hande Gündüz'e verildi

Türk öykücülüğünün güçlü kalemi Haldun Taner anısına bu sene 28. kez verilen "Yılın Öykücüsü" ödülünü ise "Uzun Irmak Boyunca" isimli kitabı ile Hande Gündüz aldı. Kendine özgü öykü diliyle hayatın ayrıntılarını kavrama becerisi ve yazılmayan hayatları anlatmaya yatkınlığı ile ödüle layık görülen Hande Gündüz'e ödülünü Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila takdim etti.

Örsan Öymen "Yılın Araştırmacısı" ödülü Prof. Dr. Oğuz Karadeniz'in oldu

Araştırmacı gazeteciliğin duayenlerinden Örsan Öymen adına verilen "Yılın Araştırmacısı" ödülü bu sene "Türkiye'de Madem İşçisinin İş Sağlığı ve Güvenliği: Bütüncül Bir Yaklaşım Gereği" başlıklı araştırması ile Prof. Dr. Oğuz Karadeniz'in oldu. Karadeniz ödülünü Altan Öymen'den aldı.

Demirören Medya Grubu Kıdem Ödülleri'nin de sahiplerini bulduğu keyifli gece tüm gazete çalışanları ile birlikte kesilen 65. yıl pastası ile son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milliyet Gazetesi Haldun Taner Abdi İpekçi Milliyet Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title