Haberler

Koronavirüsün daha bulaşıcı türünün görüldüğü İngiltere'de günlük vaka sayısı ilk kez 40 bini aştı

Güncelleme:

Koronavirüsün daha hızlı yayılan türünün tespit edildiği İngiltere'de, son 24 saatte 41 bin 385 vaka rapor edildi. Bu, salgının başından bu yana günlük vaka oranlarında görülen en yüksek rakam.

İngiltere'de virüse yakalandığı belirlenenlerin sayısı bir günde ilk kez 40 binin üzerine çıktı. İngiltere Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 357 artarak 71 bin 109'a ulaştı.

Kovid-19'un daha hızlı yayılan iki türünün tespit edildiği İngiltere'de son 24 saatte 41 bin 385 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 2 milyon 329 bin 730'a yükseldi. Bir günde 507 bin 384 test yapılırken, toplam test sayısı mükerrerler dahil 49 milyon 434 bin 314 oldu.

Ülkede Kovid-19 nedeniyle 21 bin 286 kişinin hastanelerde tedavisi sürüyor, bunlardan 1529'u yoğun bakımda bulunuyor.

SAĞLIK SİSTEMİ BASKI ALTINDA

Sağlık otoriteleri, ülkede rastlanan koronavirüs varyantının yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu kanısında. Virüsün mutasyona uğrayan türünün daha ölümcül olduğuna ya da hastalığı ağırlaştırdığına yönelik bir bulgu bulunmuyor. Kovid-19 vakalarının artması, normal kış aylarında bile hastalara yetişmekte yetersiz kalan Ulusal Sağlık Hizmeti'nin (NHS) üzerindeki baskıları arttırdı.

24 MİLYON KİŞİ İÇİN KISMİ KARANTİNA

Noel kutlamaları için yasakların 5 gün hafifletilmesini bekleyen İngilizler, vakaların artmasıyla kendilerini daha katı karantinada buldu. Hükümet, tatil döneminde 3 ailenin bir araya gelmesine izin verileceğini açıklamıştı ancak koronavirüsün yeni varyantı ülkede hayatı durma noktasına taşıdı. Şu an başkent Londra'nın da dahil olduğu, 24 milyon kişiyi kapsayan doğu ve güneydoğu bölgelerinde, en yüksek alarm düzeyi olan 4'üncü seviye kuralları uygulanıyor. Halka gerekmedikçe evden dışarı çıkmama çağrısı yapılıyor. Temel ihtiyaç ürünlerinin satıldığı dükkanlar haricindeki iş yerleri kapalı. Aynı evde yaşamayanların bir araya gelmesi de yasak.

"VAKA ARTIŞI TEST SAYILARIYLA BAĞLANTILI OLABİLİR"

Vakalardaki olağanüstü yükselişin, tatil döneminde daha fazla yapıldığı düşünülen testlerin sayısıyla bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Zira çarşamba gününden bu yana Kovid-19 testlerine ilişkin veri paylaşılmadı.

Mayıs ayında günde 100 bin testin sonucuna ulaşılırken, testlere dair son verilerin açıklandığı 23 Aralık'a gelindiğinde bu sayı 507 bine kadar yükseldi.

İNGİLTERE'DE VİRÜSÜN YENİ MUTASYONU GÖRÜLMÜŞTÜ

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede Kovid-19'un yüzde 70 daha hızlı yayılan bir türünün ortaya çıktığını ancak bunun daha öldürücü olduğuna dair bir veri bulunmadığını açıklamıştı.

Ülkede Kovid-19'un yeni türünün görülmesi paniğe yol açmış, aralarında Türkiye'nin de olduğu çok sayıda ülke İngiltere'ye seyahat yasağı getirme kararı almıştı.

İngiliz hükümetinin Baş Bilim Danışmanı Patrick Vallance, türün "hızlı hareket ettiğini ve baskın tür haline geldiğini" söylemişti.

İngiltere'nin güneydoğusundaki yeni vakaların yüzde 43'ünün, doğusundaki vakaların yüzde 59'unun ve Londra'daki vakaların yüzde 62'sinin daha hızlı bulaşan türden kaynaklandığı bildirilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Koronavirüs Noel Haberler

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Ambulansa yol vermediler, yetmedi önünü kesip kapıyı açtırdılar! Nedeni pes dedirtti

Ambulansa yol vermediler, yetmedi önünü kesip kapıyı açtırdılar! Nedeni pes dedirtti

18 yıl sonra tarihi ziyaret! Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama

18 yıl sonra tarihi ziyaret! Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama

Bakmadan Geçme

Filenin Sultanları maçı ne zaman 12 Haziran Çarşamba? Süper Lig ne zaman başlıyor 2024-25? #9917 Steam çöktü mü? 12 Haziran Çarşamba Steam sorun mu var? Karne tebrik mesajları, en güzel karne tebrik mesajları nelerdir? 2024 en güzel karne tebrik mesajları. 12 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Örnek karne görüşleri 2024! Öğretmenler için karne görüşleri örnekleri nelerdir? Karne görüşü örnekleri 2024! Karne görüşü ne yazılır? Öğretmen karne görüşleri örnekleri! 12 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 12 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 12 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 12 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 12 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 12 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 12 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 12 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 12 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Hizbullah ile İsrail gerilimi artarak devam ediyor! Sınırda şimdiye kadarki en derin saldırı yapıldı

Hizbullah ile İsrail gerilimi artarak devam ediyor! Sınırda şimdiye kadarki en derin saldırı yapıldı

500

Yorumlar (30)

krkl:

adamlar kırılıyor diye haber yapıyorsunuz. günde 500 000 bin test yapmışlar 41 bin vaka çıkmış. bizde 180 test yapmışız 15 bin çıkmış. kırılan biz mi ingilizlermi.

22
9
yanıtYanıtla
SSS:

Testler talep üzerine yapılmakta . 500/40 iyi bir oran gibi gözükebilir fakat testler hala net bilgi vermemekte .

yanıt2
yanıt0
adalet:

Koçum onu hesaplayabilirsin. Test/vaka oranı yaparsan eğer 8 olduğunu göreceksin. Bizde de bu oran hemen hemen aynı. Faklat bizim başarımız esas olarak tedavi de ortaya çıkıyor. İngilterenin ölüm sayısı 70 bini geçmiş, bizde ise 20 binde. Bu büyük bir başarıdır. Tabii ki bu büyük başarının sahibi ilk önce fedakar sağlık çalışanlarımız, sonra da sağlık bakanlığının ve nihayetinde devleti yönetenlerindir. Ve de sağlığa bu denli yatırım ve teçhizat yapan, hastaneleri açan devlet yöneticilerinin başarısıdır.

yanıt2
yanıt1
SERKAN:

İNGİLİZ BBC KANALI GEÇEN AYLARDA TÜRKİYEYİ KÖTÜLÜYORDU TC DE HERŞEY HASTANELER BERBAT DİYORDU ŞİMDİ GÖRDÜNMÜ BBC İNGİLTERE MAFFOLDU HABER YAPSANA AJAN BBC

17
4
yanıtYanıtla
mustafa:

Darısı bizim başımıza

2
10
yanıtYanıtla
sss:

ŞİZOFREN GALİBA

yanıt4
yanıt0
ASLAN:

KINAYAKARSIN ARTIK

yanıt3
yanıt0
Kara:

Darısı Senin Başına Olsun.

yanıt1
yanıt0
Adana:

hani aşılanmıştı bunlar, aşı hikayemi yoksa

10
1
yanıtYanıtla
adalet:

Aşı en az 30 günde etkisini gösterir. Ayrıca bu hasta olanların belki de yüzde 1 i bile aşı olamadan hastalığa yakalanmış olabilir.

yanıt0
yanıt0
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title