Haberler

Bakan Çelik'ten Memur Sen'e 'Müzakere' Tepkisi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin teklifine tepki gösteren Memur-Sen'in açıklamalarını eleştirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin teklifine tepki gösteren Memur-Sen'in açıklamalarını eleştirdi. Bakan Çelik, "Toplu sözleşme süreci yeni başladı. Müzakereler çarşamba günü başlayacak. Böyle açıklamalar yapılması, toplu sözleşme sürecini anlamamak demektir" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, vefat eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın babası olan eski Devlet Bakanı ve TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar'ın Siverek'te düzenlenen cenaze törenine katıldıktan sonra Şanlıurfa'ya geldi. Kentin simgesi olan Balıklıgöl'ü dolaşan TBMM Başkanı Çiçek ve Bakan Çelik, balıklara yem attı, ardından Hazreti İbrahim'in doğduğuna inanılan mağarayı ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurların, 2012-2013 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek için süren toplu sözleşme görüşmelere ilişkin, hükümetin teklifine tepki gösteren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun açıklamalarını sert dille eleştirdi.

Bakan Çelik, toplu sözleşme sürecinin 30 Nisan'da başladığını, bugün sendikaların tekliflerinin alınıp incelendiğini ve kamu işvereni olarak hükümetin teklifinin verildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Şu anda teklifler verildi, müzakere çarşamba günü başlıyor. Müzakere çarşamba günü başlayacakken yapılan bu açıklamalar, toplu sözleşme sürecini anlamamak demektir. Ayın 21'ine kadar müzakere süreci devam edecek. Ne demek müzakere 'Ben şu alanda, şu hizmet kolunda talebim yerine gelmedi, gerekçesi nedir oranlar neden böyle' diye sormaktır. Bizim hükümet olarak; orta vadeli planda enflasyon öngörümüz ve memurlarla ilgili öngörümüzü daha önce açıkladık. Bunun dışında teklif nasıl bekleniyor, böyle olursa o zaman hükümet kendisiyle çelişkili duruma düşer. Çarşamba günü başlayacak müzakere sürecini beklemeden elem kararı almak bu süreci bilmemek demektir. Bunu söyleyen bu takvimi yaşamamış bilmiyor demektir. Ayın 21'ine kadar müzakere süreci devam edecek, ne olur ne biter 3+3'te kalabilir, aşağı yukarıda olabilir. Bu süreçte teklifler tartışılacaktır. Hem hizmet kolunda, hem genel anlamda bunların tartışılacağı süreçte eylem kararı almak müzakere yapmamak demektir. Ona söyleyecek bir şeyim yoktur. O zaman toplu sözleşme sürecini hiç anlamamışız demektir."

Bakan Çelik, hükümetin hiçbir zaman enflasyonun altında zam yapmadığını belirterek, Memur-Sen'in beklentisini ise şöyle yorumladı:

"Bizim hükümet olarak verdiğimiz rakamlar ortadadır. Asla enflasyonun altında bir rakam vermedik. Şu anda bu dozda konuşulacak bir şey yok. Onlar yüzde 16, yüzde 26, yüzde 36, yüzde 56 derken biz kamu işvereni olarak bir şey söylemedik. Neden çünkü müzakere süreci başlamamış. Müzakerede teklif istenir. Biz teklifi verdik, bunu beğenebilirler, beğenmeyebilirler, karar masanın etrafında görüşmeye devam edilir. Orada görüşleri ortaya koyduktan sonra çıkıp bu açıklamaları yapmaları doğrudur. Toplu sözleşme süreci yeni bir süreç, buna arkadaşların kısa zamanda adapte olacaklarını sanıyorum" diye konuştu.

TBMM Başkanı Çiçek ve Bakan Çelik, ziyaretin ardından özel uçak ile yeniden Ankara'ya döndü. - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Faruk Çelik Cemil Çiçek Memur Sen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title