Yıldız Camisi, ramazanda açılıyor

Güncel Haberler

SİVAS Belediyesi tarafından hayırseverlerin desteği ile Yukarı Tekke Mezarlığı içine yaptırılan ve ay-yıldız şeklinde projelendirilen caminin yüzde 98'i tamamlandı.

SİVAS Belediyesi tarafından hayırseverlerin desteği ile Yukarı Tekke Mezarlığı içine yaptırılan ve ay-yıldız şeklinde projelendirilen caminin yüzde 98'i tamamlandı. İç tefrişatı yapılan ve belediyenin patentini de aldığı caminin Ramazan ayında hizmete girmesi planlanıyor.

Sivas'ta, yapımına 2017 yılında başlanan ve 'ay-yıldız' şeklindeki mimarisiyle dikkati çeken caminin inşaatında sona gelindi. Yukarı Tekke Mezarlığı yakınlarında, belediye ve hayırseverlerin iş birliğiyle yapılan 7 bin metrekare kapalı alana sahip caminin yıldız şeklindeki kapalı alanında 3 bin 500 kişi, hilal şeklindeki avlusunda ise 4 bin 900 kişi namaz kılabilecek. Camideki açık ve kapalı alanlarda toplamda 8 bin 400 kişi aynı anda ibadetini yapacak. Caminin yüzde 98'lik bölümü tamamlandı. İç tefrişatı yapılan caminin halıları da serildi. Mimarisi ile dikkat çeken caminin ramazan ayının ilk günü açılması planlanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Belediyesi, Sivas, Güncel, Haberler