Vanlı aileler, Dünya Barış Günü'nde barıştılar

Güncel Haberler

VAN'da, alacak meselesi yüzünden bir kişinin yaralanmasıyla aralarında kan davası başlayan Mamhuran Aşireti'ne mensup Gezer ailesi ile Şerefan Aşireti'ne mensup Bayram ailesinin husumeti, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, aşiret liderlerinin devreye girmesiyle barışla sona erdi.

VAN'da, alacak meselesi yüzünden bir kişinin yaralanmasıyla aralarında kan davası başlayan Mamhuran Aşireti'ne mensup Gezer ailesi ile Şerefan Aşireti'ne mensup Bayram ailesinin husumeti, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, aşiret liderlerinin devreye girmesiyle barışla sona erdi. Şerefan Aşireti Lideri İskender Ertuş ve Mamhuran Aşireti Lideri Hüsnü Timur, aileler adına tokalaşıp barıştı.

Van'da yaşayan Mamhuran Aşireti mensubu Gezer ve Şerefan Aşireti mensubu Bayram aileleri arasında bir süre önce alacak meselesi yüzünden kavga çıktı. Kent merkezindeki Kazım Karabekir Caddesi'nde taş, sopa ve silahların kullanıldığı kavgada, Gezer ailesinden bir kişi yaralandı. Aralarında kan davası başlayan iki ailenin barışması için aşiret liderleri devreye girdi. Şerefan Aşireti Lideri İskender Ertuş, Şerefan Aşireti'nin Mengılan kolunun ileri geleni Hecer Bayram ile Mamhuran Aşireti Lideri Hüsnü Timur, ailelerle konuşup barışmalarını sağladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Barış Günü, Eylül, Güncel, Haberler