Türk bilgisayar bilimcisi Prof. Dr. Sirer: 10 yıl içerisinde tüm paralar dijital olacak

Güncel Haberler

Blockchain Teknolojisi alanında dünyadaki en yetkin isimlerden biri olan Cornell Üniversitesi'nden Prof. Dr. Emin Gün Sirer, 'Önümüzdeki 10 sene içerisinde tüm paraların dijital olacağına dair en ufak bir şüphem yok.

Blockchain Teknolojisi alanında dünyadaki en yetkin isimlerden biri olan Cornell Üniversitesi'nden Prof. Dr. Emin Gün Sirer, 'Önümüzdeki 10 sene içerisinde tüm paraların dijital olacağına dair en ufak bir şüphem yok. Merkez Bankası (MB) eğer kartlarını doğru oynarsa, başka dünya ülkelerinin yapamadığını bizim yapmamız mümkün' dedi.

Türkiye'nin ilk ve tek YÖK onaylı olduğu ifade edilen Blockchain Araştırma ve Uygulama Merkezi BlockchainIST Center, AVA Labs ile iş birliğine gitti. İş birliği lansmanına Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, finans şirketleri, blockchain yatırımcıları, farklı üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katıldı. İş birliği ile; AVA platformunda blockchain tabanlı uygulamalar geliştirilerek, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin bu teknoloji ile bir an önce tanıştırılması hedefleniyor. Bu doğrultuda master öğrencilerinin tezlerini AVA platformunda birer uygulamaya dönüştürmek, İstanbul Kalkınma Ajansının desteklediği Blockchain Okulundan mezun olan öğrencilerin projelerini de AVA platformuna aktarılması planlanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Merkez Bankası, Türkiye, , Haberler