Emine Erdoğan: 'Engelli' kelimesini, eksiklikler olarak düşünmeyelim lütfen

Güncel Haberler

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, dünya çapında bir milyardan fazla engelli birey olduğunu belirterek," Bu insanların her biri büyük bir potansiyel demektir.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, dünya çapında bir milyardan fazla engelli birey olduğunu  belirterek," Bu insanların her biri büyük bir potansiyel demektir. Onların iş hayatına katılımı tüm insanlığa sayısız faydalar sağlayabilir. 'Engelli' kelimesini, eksiklikler olarak düşünmeyelim lütfen" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 'Türkiye 2020 Erişilebilirlik Ödül Töreni'ne katıldı. Törende Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve çok sayıda davetli de yer aldı. Törende konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 19 yıllık hükümetleri döneminde engelli hakları ve engelli hizmetlerinde modern yaklaşımlarla yeni bir vizyon ortaya koyduklarını belirtti. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesiyle insanı yücelten sosyal politika uygulamalarını hayata geçirdiklerini kaydeden Bakan Selçuk, "Her türlü ayrımcılığı reddederek yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Engelli kardeşlerimizin eğitimden sağlığa, kültürden sanata, teknolojiden spora, sosyal yaşamdan çalışma hayatına değin birçok alanda erişimlerini kolaylaştırdık. 'Önce İnsan' felsefemizin temelinde bu hizmet anlayışı yatıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan, Emine Erdoğan, , Haberler