Son dakika haberi | Bakan Pakdemirli: Tarım sektörü 3'üncü çeyrekte 6.2 büyüdü

Politika Haberleri

Son dakika habere göre TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından en son açıklanan 2020 yılı 3'üncü çeyrek büyüme rakamlarında, tarım sektörü yüzde 6,2 büyüme ile önemli bir gelişme gösterdi.

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından en son açıklanan 2020 yılı 3'üncü çeyrek büyüme rakamlarında, tarım sektörü yüzde 6,2 büyüme ile önemli bir gelişme gösterdi. İnşallah bu yılı, önemli bir büyüme rakamı ile kapatarak, ülke ekonomimize güç katmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakan Pakdemirli, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Ege Ekonomik Forumu'na video konferansla katıldı. Burada konuşan Pakdemirli, tarım sektörünün büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini ve son iki yılda tarımsal hasılanın yüzde 47 artışla, 277,5 milyar liraya ulaştığını söyledi. Pakdemirli, "Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) içindeki payımız 2018 yılında yüzde 5,8 iken, 2019 yılında yüzde 6,4'e yükseldi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin sağladığı imkanlarla; tarım sektörü 2 yıldır tüm çeyreklerde büyüme gösteriyor. TÜİK tarafından en son açıklanan 2020 yılı 3'üncü çeyrek büyüme rakamlarında, tarım yüzde 6,2 büyüme ile önemli bir gelişme gösterdi. İnşallah bu yılı, önemli bir büyüme rakamı ile kapatarak, ülke ekonomimize güç katmaya devam edeceğiz" dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Türkiye İstatistik Kurumu, Bekir Pakdemirli, , Haberler, Son Dakika