Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Keşfettiğimiz rezerv, ülkemizi enerji alanında birinci lige terfi ettirecek

Güncel Haberler

Son dakika gündem haberi: CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin boynundaki siyasi boyundurukları kırıp attıklarını, ayaklarına takılan ekonomik prangaları bir kenara fırlattıklarını belirterek, "Karadeniz'de keşfettiğimiz doğalgaz rezervi ve halen süren diğer çalışmalarımız enerji alanında ülkemizi birinci...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin boynundaki siyasi boyundurukları kırıp attıklarını, ayaklarına takılan ekonomik prangaları bir kenara fırlattıklarını belirterek, "Karadeniz'de keşfettiğimiz doğalgaz rezervi ve halen süren diğer çalışmalarımız enerji alanında ülkemizi birinci lige terfi ettirebilecek zenginliktedir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Haymana Gişeleri'nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuştu. Yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ülkeye kazandırılan ve toplam uzunluğu 330 kilometre olan yolun bugün 1'nci ve 3'üncü kesimlerini hizmete aldıklarını belirten Erdoğan, yolun 2'nci kesiminin de yıl bitmeden trafiğe açılacağını söyledi. Erdoğan, Marmara-Karadeniz ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan bu güzergahın, Avrupa-Kafkasya-Asya transit koridorunun da önemli bir parçası olduğuna dikkat çekerek, "Edirne'den otoyolu kullanmaya başlayan bir araç bu yolun tamamen hizmete açılmasıyla hiç şehir içine girmeden Şanlıurfa'ya kadar gidebilecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Güncel, Haberler, Son Dakika