Şehrin Tasarım Atölyesi Külliye'de Programa Katıldı

Güncel Haberler

Meram Belediyesi Şehrin Tasarım Atölyesi; Cumhurbaşkanlığı himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Uluslararası Türkçe Yaz Okulu'nun kapanış programına özel davetle katıldı.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl 8.'si düzenlenen "Türkçe Yaz Okulu", görkemli bir kapanış programı ile sona erdi. Türkiye'nin 22 farklı şehrinde ve 23 üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleşen programa katılan 57 ülkeden 700 öğrenci, 4 hafta boyunca Türkçelerini Anadolu'nun kadim kültürü ile harmanladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen veda programında öğrenciler Türkiye'ye Yunus Emre'nin dili "Türkçe" ile veda etti.
Cumhurbaşkanlığının himayelerinde her yıl dünyanın 5 kıtasında on binlerce insanı Türkçe ile tanıştıran Yunus Emre Enstitüsü, 8.'sini düzenlediği "Türkçe Yaz Okulu" programı kapsamında dünyanın 57 ülkeden gençleri Türkiye'nin 22 şehrinde ağırladı. 24 Temmuz'da başlayan 4 haftalık eğitim programında Türkçe öğrenen; Türkiye'yi, Türk kültür ve geleneklerini tanıyan gençler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Yunus Emre'nin dili ile Türkiye'ye "Türkçe" veda etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Numan kurtulmuş, Binali Yıldırım, Türkiye, Meram, Güncel, Haberler