Prof. Dr. Üçtuğ: Ankara'nın marka olmasında üniversitelerin rolü fazla

Güncel Haberler

ANKARA Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen 'Uluslararası Marka Buluşmaları' etkinliğinde konuşan Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.

ANKARA Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen 'Uluslararası Marka Buluşmaları' etkinliğinde konuşan Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Ankara'nın Türkiye'nin üniversite kenti olduğunu söyleyerek, "Ankara kentinin bir marka olarak ortaya çıkmasında üniversitelerin rolü son derece fazladır" dedi.

ATO tarafından ATO Kongre ve Fuar Merkezi'nde, 'Uluslararası Marka Buluşmaları' etkinliği düzenlendi. Yurtiçi ve yurtdışından alanında marka olmuş 250 konuşmacının deneyimlerini paylaştığı etkinlikte, Atılım Üniversitesi de yer aldı. Etkinlikte üniversitenin akademisyenleri tarafından 'Sanayi Teknolojileri ve Dönüşüm Teknolojileri, Markanın Dijital Ortamda Evrimi, İmalat Sanayi ve Endüstri, Dijital Şiddet ve Korunma Yolları' konularında eğitim seminerleri verildi. 3 gün süren etkinlik boyunca 'Modanın dünü, bugünü, yarını: Akıllı Tekstiller', 'Bilişsel Teknolojiler Modayı Nasıl Şekillendiriyor', 'Markalaşma, marka değeri, grafik tasarımın rolü' ve '3D Modelleme' başlıkları altında atölye çalışmaları yapıldı. Stantta, Atılım Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezun öğrencilerinin 'marka ismi bulma', 'logo tasarlama', 'ürün ambalaj tasarımı' ve 'reklam tasarımı' çalışmalarının örnekleri de sergilendi. Ayrıca, üniversite standını ziyaret edenlere bölümler hakkında bilgi verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Ticaret Odası, Ankara, Güncel, Haberler