Prof. Dr. Satar:  Afrika çekirgelerinin ülkemize gelişi ve olası istilası felakete yol açar

Güncel Haberler

DİCLE Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün Afrika'nın doğusunda yeni çöl çekirgesi istilasının başlayabileceği yönündeki uyarısının dikkat çekici olduğunu ifade etti.

DİCLE Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün Afrika'nın doğusunda yeni çöl çekirgesi istilasının başlayabileceği yönündeki uyarısının dikkat çekici olduğunu ifade etti. Çekirgelerin istila güzergahında Türkiye'nin bulunmadığını, ancak yerel çekirge türlerinde artış bulunduğuna dikkat çeken Satar, " Afrika çekirgelerinin ülkemize gelişi ve olası istilası Türkiye'de felakete yol açar. Böyle bir istila olursa tarımsal anlamda Türkiye'de felaket yaşanır" dedi.

Çekirgelere yönelik çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Ali Satar, iklim değişikliklerinin biyolojik çeşitliliğin de yaşamlarında değişime yol açacağını söyledi. İklim değişikliği ile ortaya çıkan kuraklığın bilinçli mücadele edilememesi ve bazı canlıların tarım arazilerinden uzaklaştırılmasının çekirgelere rahat hareket etme zemini oluşturacağını anlatan Prof. Dr. Satar, BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün bu yıl için dikkat çektiği çekirge istilasının Afrika'dan başlayıp, İran, Suudi Arabistan, Çin ve Hindistan'a kadar ulaşmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gıda Ve Tarım Örgütü, Birleşmiş Milletler, Afrika, , Haberler