Prof. Dr. İnan: 7 kilometre derinlikte olduğu için geniş alanda hissedildi

Güncel Haberler

MERSİN Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim İnan, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.

MERSİN Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim İnan, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8'lik depremle ilgili "Deprem odağının yüzeye 7 kilometre derinlikte yani çok yakın olması nedeniyle çok geniş bir alanda hissedilmiştir ve büyük bir paniğe neden olmuştur" dedi.

? Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim İnan, 24 Ocak'ta Elazığ- Sivrice'de meydana gelen deprem hakkında bilgi verdi. Depremin yüzeye yakın bir noktada meydana geldiğini vurgulayarak, "Depremin Elazığ'a uzak olması ve orta büyüklükte bir depreme karşı gelmesi, hasar oranını azaltıcı bir durum olarak görülmesine karşılık, deprem odağının yüzeye 7 kilometre derinlikte yani çok yakın olması nedeniyle çok geniş bir alanda hissedilmiştir ve büyük bir paniğe neden olmuştur" dedi. Prof. Dr. Selim İnan, Türkiye'deki en önemli fayların Anadolu'yu doğudan batıya doğru kateden (kesen) ve son derece aktif olan Kuzey Anadolu Fay (KAF) Sistemi ile doğudaki kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunda 700 kilometre uzanıma sahip ve son derece aktif olan Doğu Anadolu Fay Sistemi olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivrice, Elazığ, Mersin, Güncel, Haberler