Nişanlanan Pençe Harekatı gazisi: Her daim yanımda olması acımı unutturdu

Güncel Haberler

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin, PKK'lı teröristlere yönelik düzenlediği Pençe Harekatı'nda teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu iki bacağını kaybeden Gazi Uzman Onbaşı Tarık Cür (25), Gaziantep'te Ümmühan Çetin ile nişanlandı.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin, Pkk'lı teröristlere yönelik düzenlediği Pençe Harekatı'nda teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu iki bacağını kaybeden Gazi Uzman Onbaşı Tarık Cür (25), Gaziantep'te Ümmühan Çetin ile nişanlandı. Nişanlısının "Ben onu ayakları için sevmedim ki onun kalbini, yüreğini sevdim" demesinin kendisini duygulandırdığını söyleyen Tarık Cür, "Nişanlım her daim yanımda oldu. Yanımda olması ağrılarımı ve acımı unutturdu" dedi.

Tekirdağ'ın Saray ilçesindeki 41'inci Komando Tugay Komutan Yardımcılığı'nda görev yapan ve geçici görev ile Hakkari Derecik 3'üncü Komando Tabur Komutanlığı'na giden Uzman Onbaşı Tarık Cür, katıldığı Pençe Harekatı Operasyonu'nda 20 Temmuz'da PKK'lı teröristlerin tuzakladığı mayına basarak iki bacağını kaybetti. Gördüğü tedavinin ardından protez bacak takılan Gazi Cür'e, müstakil bir ev talebi üzerine yaşadığı Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde, Belediye Başkanı AK Parti'li Mustafa Çetin tarafından kampanya başlatıldı. Başkan Çetin, Tarık Cür'ün sevdiği kızla evlenmesi için de destek oldu. Başkan Çetin, Cür, annesi Hacer, babası Durdu Cür'ü de yanına alarak Gaziantep'e gitti. Başkan Çetin ve Cür ailesini gelin adayı Ümmühan Çetin ile babası Mustafa ve annesi Emine Çetin karşıladı. Başkan Mustafa Çetin, Ümmühan'ı, babasından Gazi Tarık Cür'e isterken, "Kızınızı Cür ailesi adına değil, tüm Kapaklı halkı adına istiyorum. Kabul ederseniz, iki güzel kardeşimize yuva kuracağız" dedi. Ümmühan'ın babası Mustafa Çetin ise "Bir kızım var başla göz üzerine. Bin tane kızım olsa gazi çocuklarımıza vermekten onur ve şeref duyarız. Allah mesut bahtiyar etsin" dedi. Daha sonra Tarık Cür ile Ümmühan Çetin'in nişan yüzüklerini Başkan Çetin taktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep, PKK, Güncel, Haberler