Niğde gündem haberleri | Niğdeli Kiraz Üreticisi: "Mazot 2,5 Lirayken Üretim Daha İyiydi. İşçilik ve Maliyet Daha Azdı. Şimdi Her Şey Uçtu"

Güncel Haberler

Gelen Niğde haberlerine göre Niğdeli kiraz üreticisi, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e ekonomik kriz ve artan enflasyondan dert yanarak “Kiraz beş liradan 30 liraya çıktı ama yine kurtarmadı. Neden kurtarmaz? Gübre uçtu, mazot uçtu, işçilik uçtu, maliyet 10-15 katına çıktı. Bu sene kiraz iyi para etti köşeyi döneriz dediler ama aslında kiraz 5-6 liraya giderken, mazot 2,5 lirayken üretim daha iyiydi. İşçilik ve maliyet daha azdı. Şimdi her şey uçtu” dedi.

Niğdeli kiraz üreticisi, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'e ekonomik kriz ve artan enflasyondan dert yanarak "Kiraz beş liradan 30 liraya çıktı ama yine kurtarmadı. Neden kurtarmaz? Gübre uçtu, mazot uçtu, işçilik uçtu, maliyet 10-15 katına çıktı. Bu sene kiraz iyi para etti köşeyi döneriz dediler ama aslında kiraz 5-6 liraya giderken, mazot 2,5 lirayken üretim daha iyiydi. İşçilik ve maliyet daha azdı. Şimdi her şey uçtu" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi, Kiraz, Niğde, , Haberler