Miçotakis'ten iki ülke arasındaki gerilimi daha da tırmandıracak sözler: Tehditlere müsamaha göstermeyeceğiz

Dünya Haberleri

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD'de F-16 lobisi yapmasıyla artan gerilim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Artık benim için Miçotakis diye biri yok. Bundan sonrasını kendi düşünsün." sözleri ile tırmanışa geçmişti. Miçotakis'in son yaptığı açıklama iki ülke arasındaki gerilimi daha da artıracak. Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Miçotakis, Türkiye'nin saldırgan davranışlarda bulunduğunu iddia ederek "Egemenliğimize ve toprak bütünlüğümüze yönelik herhangi bir tehdide müsamaha göstermeyeceğiz." dedi.

Ege'deki adalar üzerinden Türkiye'nin haklarını görmezden gelerek uluslararası hukuku hiçe sayan Yunanistan, provokasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Fransa'nın Strazburg kentinde yer alan Avrupa Parlamentosu'nda konuşma yapan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türkiye'yi hedef aldı.

NE OLMUŞTU?

Yunan Başbakan Miçotakis, ABD Kongresi'nde konuşma yaparak Kıbrıs'ta iki devletli çözümü kabul etmeyeceklerini belirtmiş ve Türkiye'ye ABD'nin F-16 satışı yapmamasını ima etmişti. Miçotakis'in Türkiye karşıtı sözleri Amerikalı temsilciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bunun üzerine "Artık benim için Miçotakis diye biri yok. Bundan sonrasını kendi düşünsün. Kimlerle görüşecek, kimlere üs kurduracaksa kurdursun" demişti. Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılmadan hemen önce yaptığı açıklamada, "İkili bir görüşmeyi benim Miçotakis ile yapmam mümkün değil, bitti o iş kapattık kapıyı. Bundan sonra kendilerine çeki düzen verecekler, ondan sonra bakacağız" şeklinde konuşmuştu.

Haberler.com - Dünya

Yunanistan, , Haberler