Marmaris, Bodrum ve Datça açıklarında 232 kaçak göçmen kurtarıldı

Güncel Haberler

MUĞLA'nın Marmaris, Bodrum ve Datça ilçesinde, Yunan Sahil Güvenlik unsurlarınca Türk karasularına itilen 7 can salı ve 1 lastik bottaki çoğu kadın ve çocuklardan oluşan toplam 232 kaçak göçmen Türk Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

MUĞLA'nın Marmaris, Bodrum ve Datça ilçesinde, Yunan Sahil Güvenlik unsurlarınca Türk karasularına itilen 7 can salı ve 1 lastik bottaki çoğu kadın ve çocuklardan oluşan toplam 232 kaçak göçmen Türk Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Sahil Güvenlik komutanlığı ekipleri, dün saat 08.50 sıralarında Muğla'nın Marmaris ilçesine 65 kilometre mesafedeki Bozburun Mahallesi açıklarında denizde sürüklenen 3 can salı olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Bölgeye gelen Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı hücum botları, 50 metre aralıklarla denizde sürüklenen 3 can salına ulaştı. Can salında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 121 kaçak göçmen hücum botuna alınarak ilçe merkezine getirildi. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'na getirilip, sağlık kontrolünden geçirilen çoğunluğu Suriye uyruklu 121 kaçak göçmen Muğla Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris, Bodrum, Datça, , Haberler