Koronavirüslü İtalyan hasta: Suyun altında nefes alamamak gibi etkisi var

Güncel Haberler

Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ölümlerin en çok yaşandığı ülke konumunda olan İtalya'da, bu hastalığın pençesine düşenler yaşadıklarını anlatmaya ve dünyaya 'evde kalın' çağrısında bulunmaya devam ediyor.

Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ölümlerin en çok yaşandığı ülke konumunda olan İtalya'da, bu hastalığın pençesine düşenler yaşadıklarını anlatmaya ve dünyaya 'evde kalın' çağrısında bulunmaya devam ediyor. Tedavisinin 17 gündür sürdüğü hastanede ilk kez solunum cihazı olmadan bir gün geçiren 38 yaşındaki Fausto Russo, "Benim durumum da gösteriyor ki, bu virüs sadece sağlık problemleri olan belli yaştakileri vurmuyor. Nefes alamamak çok ağır bir şey. Suyun altına kafanızı soktuğunuzda bunu anlayabilirsiniz ancak" dedi.

Roma'nın güneyinde bulunan Latina kentindeki Santa Maria Goretti Hastanesi'nde 17 gündür tedavisi süren Fausto Russo, bir görüntülü konferansla yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı. İyileşme sürecine girdiği için hafta sonu taburcu olup, çocukları ve eşine kavuşabileceğini söyleyen Russo, futbolcuların egzersiz yaptığı bir spor merkezini işletmesinin yanı sıra, 4'üncü ligdeki bir takımın futbolcularına eğitim veriyor. Sporla dolu bir hayatı olduğunun ve hiçbir zaman sağlık sorunu yaşamadığının altını çizen Russo, "Hiç sigara içmedim, hiçbir patolojik durumum olmadı. Hatta en son 10 yıl önce ateşim çıkmıştı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs, İtalya, , Haberler