Kitap okuyup, kamu hizmetinde çalışarak cezadan kurtuldular

Güncel Haberler

ANTALYA Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu, yaptığı çalışmalarda, birçok alanda şikayetçi ile şikayet edilen arasında uzlaşma sağladı.

ANTALYA Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu, yaptığı çalışmalarda, birçok alanda şikayetçi ile şikayet edilen arasında uzlaşma sağladı. Suça sürüklenen çocuğa fidan dikme cezası verilirken, kanuni temsilcisi olan babası da derneğe para bağışında bulunup, gazetede özür ilanı yayımlattı. Bir başka şikayet edilen, kamu hizmetinde çalışırken, diğeri kitap okuma ile cezadan kurtuldu.

Antalya'da, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçundan yürütülen soruşturmada; dosyanın tarafları, Uzlaştırma Bürosu'nca görüşmeye davet edildi. Uzlaştırmacı aracılığıyla yapılan görüşmelerde, şikayetçiler A.S.A. ve M.A., suça sürüklenen çocuk H.E. ve kanuni temsilcisi olan baba A.E. ile bir araya geldi. Yapılan görüşme sonucu H.E., eğitim kurumunun bahçesine 5 fidan dikmesi, ayrıca gölgelik yaptırılması, Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'ne 500 TL bağış yapılması ve ulusal gazeteye özür ilanı yayımlatılması şartı ile cezadan kurtuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı, Antalya, , Haberler