Kendi makinelerini yapıp, ayda 8 milyon maske ürettiler

Güncel Haberler

DÜZCE'de savunma sanayi ve otomotiv sektörüne yönelik kalıp ile makine üretimi yapan Atilla ve Oktay Çelebi kardeşler, koronavirüs salgını nedeniyle maske üretim makinelerinde yaşanan sıkıntıdan dolayı kendi makinelerini yapıp, ayda 8 milyon maske üretmeye başladı.

DÜZCE'de savunma sanayi ve otomotiv sektörüne yönelik kalıp ile makine üretimi yapan Atilla ve Oktay Çelebi kardeşler, koronavirüs salgını nedeniyle maske üretim makinelerinde yaşanan sıkıntıdan dolayı kendi makinelerini yapıp, ayda 8 milyon maske üretmeye başladı.

Otomotiv ve savunma sanayi için makine ve kalıp üretimi yapan Atilla Çelebi ile Oktay Çelebi, maske üretim makinesi geliştirerek 8 firmaya makine verdi. Maskeye olan talebin artmasıyla Çelebi kardeşler, kendileri de maske üretmeye başladı. Oktay Çelebi koronavirüs salgınıyla birlikte kendilerine makine talebi geldiğini belirterek, "Mart ayında koronavirüs tüm dünyaya yayıldı. Bunun sonucunda bize makine talepleri gelmeye başladı. Gelen talepler doğrultusunda 8 firmaya makine yaptık. Makinelerin beğenilmesi ile kardeşimle birlikte bizde maske imalatı yapmaya karar verdik. Bütün makineler gövde ve ip çakma makineleri olarak aynı zamanda tam ultrasonik makine diye de geçiyor. Bunların tamamı bize ait. Aynı zamanda da maske imalatı yapmaya başladık" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Düzce Üniversitesi, İhracat, Çelebi, Güncel, Haberler